Zeci de mii de creştini din Siria cer cetăţenie rusă, ca formă de protecţie împotriva violenţelor

Aproximativ 50.000 de creştini sirieni au solicitat cetăţenie rusă ca o formă de protecţie în contextul violenţelor comise de insurgenţii din Siria, "susţinuţi de Occident", anunţă Ministerul rus de Externe.

RomaniaTV.net
16 oct. 2013, 16:23
Zeci de mii de creştini din Siria cer cetăţenie rusă, ca formă de protecţie împotriva violenţelor

Tot mai mulţi sirieni încearcă să părăsească teritoriile ţării lor afectate de războiul civil şi se îndreaptă spre alte ţări care  i-ar putea primi ca refugiaţi. În ultima vreme, zeci de mii de creştini sirieni au cerut cetăţenie rusă.

„Obiectivul teroriştilor susţinuţi de Occident este să pună capăt prezenţei noastre aici prin metodele cele mai atroce, inclusiv prin omorârea civililor”, au scris creştinii sirieni din regiunea Kalamun, situată la 90 de kilometri nord de Damasc, informează AFP citată de Mediafax.

Citeşte şi Angelina Jolie revine în Turcia pentru a vizita o tabără de refugiaţi sirieni

„Rusia continuă politica fermă care are rolul protejării Siriei şi a poporului sirian. Creştinii din Orientul Mijlociu ştiu acest lucru de câteva secole: nimeni nu le protejează interesele mai bine decât Rusia”, afirmă autorii scrisorii, semnată de aproximativ 50.000 de persoane.


loading...