Zeci de mii de GOSPODĂRII din ţară au rămas FĂRĂ CURENT ELECTRIC

Alimentarea cu energie electrică este întreruptă, duminică, în zeci de mii de localităţi din ţară din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

26 ian. 2014, 06:56
Zeci de mii de GOSPODĂRII din ţară au rămas FĂRĂ CURENT ELECTRIC

Locuitorii mai multor localităţi din judeţul Constanţa sunt duminică fără electricitate din cauza avariilor la reţelele de tensiune, potrivit Agerpres.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au informat că echipele de intervenţie ale Enel lucrează în prezent pentru remedierea avariilor produse pe trei străzi din municipiul Constanţa, în localităţile Cumpăna, Lumina şi Ovidiu unde sunt afectate şapte gospodării şi în satul Gura Dobrogei – comuna Cogealac care este în totalitate lipsit de curent electric.

Un număr de 17 localităţi din cele 54 din judeţul Giurgiu sunt afectate parţial sau total de întreruperile de energie electrică.

În judeţul Giurgiu mai sunt 17 de localităţi parţial sau total fără energie electrică, din cele 35 de localităţi afectate iniţial. Practic, mai avem 6.570 clienţi afectaţi de lipsa energiei electrice din cei 12.154 abonaţi afectaţi iniţial„, a declarat reprezentanta Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu, Mădălina Boţoroagă, potrivit Agerpres.

Peste 6.800 de consumatori din 15 localităţi prahovene sunt nealimentaţi cu energie electrică. Şapte dintre aceste localităţi sunt total nealimentate, respectiv Cheia, Călugăreni, Ceraşu, Starchiojd, Telega, Meliceşti şi Meri, iar restul sunt parţial nealimentate.

În Argeş, ninsoarea şi viscolul au avariat 12 linii electrice aeriene, dintre care două total, precum şi 63 de puncte de transformare, mai ales în zona de sud a judeţului. De asemenea, 13 stâlpi de susţinere au fost rupţi de viscol.

Duminică, în judeţul Ilfov au rămas nealimentate trei linii electrice aeriene şi 47 de posturi de transformare, fiind afectate patru localităţi, potrivit Agerpres. În judeţul Giurgiu au rămas nealimentate 10 linii electrice aeriene şi 123 posturi de transformare, iar 23 localităţi au rămas fără curent electric.

Enel Distribuţie Muntenia precizează că în Bucureşti nu sunt avarii majore, deşi există o serie de deranjamente individuale pentru care echipele Enel intervin la faţa locului.

În Dolj au fost semnalate 12 deranjamente individuale, în Gorj o linie electrică de medie tensiune şi un post de transformare au fost afectate total şi s-au înregistrat 11 deranjamente individuale în localitatea Cernat Sat, potrivit Agerpres. În Mehedinţi – un deranjament individual, în Teleorman – 380 de deranjamente individuale şi incidente pe o serie de linii electrice aeriene de 20 kV, fiind afectaţi 12.286 de consumatori din 14 localităţi.

În Argeş, o linie electrică de medie tensiune este afectată total, trei linii electrice afectate parţial şi 63 de posturi de transformare, debranşaţi de la sistemul de distribuţie al energiei electrice fiind 9.450 de consumatori din opt localităţi.

În Olt, o linie de medie tensiune este afectată total, 10 linii electrice – parţial şi 96 de posturi de transformare, 14.800 de consumatori din şapte localităţi fiind deconectaţi de la reţea. În Vâlcea, opt linii electrice care alimentează 29.370 consumatori sunt avariate.

Toate reţelele de distribuire a energiei electrice sunt permanent monitorizate, astfel încât să se intervină pentru reconectarea la sistem a gospodăriilor afectate de întreruperile de energie electrică din cele şapte judeţe din sudul României în care operează.

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat restrângerea numărului de judeţe care se află sub cod portocaliu de ninsori şi viscol. De asemenea, în perioada 25 ianuarie, ora 19:00 – 26 ianuarie, ora 22.00, 14 judeţe se vor afla sub o avertizare cod galben de viscol.

CITEŞTE ŞI: Situaţia drumurilor din România: Tronsoane din autostrăzile A1, A2 şi A3 sunt în continuare închise