Zeci de mii de oameni în stradă la Belgrad. A patra zi de proteste împotriva măsurilor restrictive anti-COVID

Protestatarii sârbi au ieșit și vineri după amiază în stradă, pentru a patra zi la rând, adunându-se cu zecile de mii în fața Parlamentului din Belgrad. În urma protestelor Guvernul a dat înapoi și a renunțat la izolarea la domiciliu, anunțată pentu următoarea perioadă.

10 iul. 2020, 17:57
Zeci de mii de oameni în stradă la Belgrad. A patra zi de proteste împotriva măsurilor restrictive anti-COVID

În cursul ultimelor 24 de ore, statul din Balcani a înregistrat 18 decese şi 386 noi contaminări cu COVID-19, a declarat prim-ministrul Ana Brnabic presei, acuzând o „creştere dramatică”. Ea a făcut referire la persoanele care demonstrează de trei zile la Belgrad şi în alte oraşe, manifestaţii care au degenerat în violenţe în două seri în capitala sârbă.

În ceea ce priveşte manifestaţiile, nu există un comportament mai iresponsabil în acest moment. Rezultatele manifestaţiilor le vom vedea în trei sau patru zile„, a spus şefa guvernului, „implorându-i pe toţi cetăţenii să respecte cu stricteţe măsurile în vigoare„.

Citeşte şi Cel puţin 29 de turişti români şi bulgari, testaţi pozitiv la COVID-19 la punctul de frontieră Kulata – Promachonas

Protestatarii au ieșit și vineri după amiază în stradă, pașnic, pentru a patra zi la rând, fiind nemulțimiți de cum a fost gestionată criza pandemică de președintele Aleksander Vucic.

Între timp protestele cu zeci de mii de oameni sunt în desfăşurare, după cum se poate urmări în live-ul de mai jos: