Cel puţin 29 de turişti români şi bulgari, testaţi pozitiv la COVID-19 la punctul de frontieră Kulata – Promachonas

Cel puţin 29 de turişti din România şi Bulgaria au fost testaţi pozitiv la COVID-19 la punctul de frontieră Kulata - Promachonas, scrie presa elenă.

RomaniaTV.net
10 iul. 2020, 12:21
Cel puţin 29 de turişti români şi bulgari, testaţi pozitiv la COVID-19 la punctul de frontieră Kulata – Promachonas

Cel puţin 29 de turişti au avut rezultate pozitive la testul pentru COVID-19, relatează www.keeptalkinggreece.com/, precizând că aceştia au fost depistaţi la punctul de frontieră Kulata – Promachonas.

Potrivit Skai TV, 12,000 de persoane din state UE au trecut prin punctul vamal de la Kulata – Promachonas joi.

Cele 29 de cazuri au fost înregistrate în urma testelor făcute joi.

Încă un român a fost depistat cu coronavirus în Grecia. Este cel de-al treilea conaţional infectat în această ţară 

Guvernul de la Atena a decis ca, începând de marţi, toţi turiştii care intră în ţară prin vama Kulata-Promachonas, singurul punct de frontieră terestru deschis în acest moment, trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19. Testul nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore, potrivit presei elene.

Măsura, decisă într-o şedinţă extraordinară de guvern, intră în vigoare din data de 14 iulie, de la ora 06.00 dimineaţa. Pot intra în Grecia fără acest test doar cei care fac parte din anumite categorii exceptate – diplomaţi, medici, lucrători în transporturi. De asemenea, trebuie completat în continuare şi formularul online de către turişti, cu cel puţin 24 de ore înainte de intrarea în ţară, notează Mediafax.

Joi, Guvernul a exprimat îngrijorare în privinţa importului de Covid de la turiştii care intră în ţară, în special din ţările vecine din Balcani, dar şi din România.

Ministerul de Externe din România a anunţat până acum trei turişti români confirmaţi cu Covid-19.

Turiştii români depistaţi pozitiv sunt transferați către hotelurile pregătite pentru cei infectați cu coronavirus. Vor sta în izolare 14 zile, iar cheltuielile vor fi suportate de statul grec.

Testările se fac în aleatoriu, iar rezultatele se transmit în cel mult 24 de ore. Sunt contactați de către autorități doar cei testați pozitiv.

Cetățenii români aflați în Grecia pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena 00302106774035 și Consulatului General al României de la Salonic 00302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă 00306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic 00306946049076.