Zeci de mii de persoane la funeraliile celebrului avocat kurd Tahir Elci, ucis într-un schimb de focuri

Aproximativ 50.000 de persoane au asistat duminică la Diyarbakir, în sud-estul Turciei, la funeraliile celebrului avocat kurd Tahir Elci, ucis sâmbătă într-un schimb de focuri între poliție și persoane înarmate neidentificate, relatează AFP.

RomaniaTV.net
29 nov. 2015, 19:03
Zeci de mii de persoane la funeraliile celebrului avocat kurd Tahir Elci, ucis într-un schimb de focuri

Numeroși colegi ai victimei purtând robă, între care președintele consiliului național al barourilor din Turcia Metin Feyzioglu, au purtat sicriul cu trupul neînsuflețit și acoperit cu drapelul kurd având culorile roșu, galben și verde, în mijlocul unei mulțimi care purta o imensă pancartă neagră pe care se afla înscris: „Nu te vom uita”.

Citeşte şi: Turcia: Un avocat celebru a fost împuşcat mortal, într-un schimb de focuri. Era şeful Baroului

Apărător renumit al cauzei kurde și al drepturilor omului Tahir Elci a fost ucis sâmbătă la Diyarbakir după ce tocmai încheiase o conferință de presă, scrie Agerpres.

Tahir Elci, figură moderată a cauzei kurde, a fost ucis sâmbătă în orașul său Diyarbakir într-un schimb de focuri care alimentează tensiunile din sud-estul Turciei dintre rebelii kurzi și forțele de securitate. Șeful baroului avocaților din oraș, Tahir Elci, de 49 de ani, a fost împușcat mortal după ce a încheiat un dialog cu presa în cartierul Sur, teatru al înfruntărilor între poliție și tineri apropiați de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).