Zeci de mii de tineri şi-au luat permisul auto fără examen, în plină pandemie. Cum a fost posibil

Zeci de mii de tineri din statul american Georgia au avut de profitat de pe urma restricțiilor impuse din cauza pandemiei, ei fiind scutiți de proba practică a examenului auto.

10 mai 2020, 12:56
Zeci de mii de tineri şi-au luat permisul auto fără examen, în plină pandemie. Cum a fost posibil

Nu mai puţin de 19.483 de adolescenţi cu vârste cuprinse între 16 și 17 ani și-au luat permisul auto, fără a mai susține proba practică.

Aveam emoții din cauza testului, mai ales din cauza parcării laterale. Deci, am fost foarte fericită atunci când am aflat că nu vom mai susține proba practică„, a declarat Willa Pevey, o tânără de 17 ani, pentru CNN.

Citeşte şi Compania aeriană care a răspândit coronavirusul în toate cele patru zări. A operat sute de zboruri, în ciuda interdicţiilor

Autorităţile din statul american Georgia au luat această decizie, după ce examenele au fost suspendate din cauza epidemiei de Covid-19 și pentru a se evita aglomerarea, deoarece lista de așteptare era deja foarte lungă.

Pentru a-și lua carnetul, tinerii trebuiau totuși să fi avut cel puțin 40 de ore de conducere supravegheată. În plus, ei nu trebuie să încalce nicio regulă în primul an de la obţinerea permisului pentru a-l putea păstra.


loading...