Zeci de milioane de lei, ajutoare ilegale plătite de stat. S-au dat bani de încălzire pentru oameni morţi

Românii au încasat ajutoare ilegale de la stat. Raportul Curţii de Conturi scoate la lumină neregulile privind plata venitului minim garantat, a ajutoarelor de încălzire sau chiar a alocaţiilor de stat pentru copii.

02 feb. 2016, 13:47
Zeci de milioane de lei, ajutoare ilegale plătite de stat. S-au dat bani de încălzire pentru oameni morţi

Raportul Curţii de Conturi arată că în 2014, au fost acordate ilegal alocaţii pentru susţinerea familiei şi alte ajutoare sociale în valoarea de aproximativ 18 milioane de lei. Potrivit România TV, este vorba despre persoane care au primit ajutoare sociale, deşi aveau surse de venit, bunuri valoroase, depozite bancare mai mari de 3.000 de lei sau persoane nu şi-au achitat impozitele pentru bunurile deţinute.

În plus, au fost şi mame care au încasat indemnizaţia de creştere a copilului, fără să respecte legea. Statul a fost prejudiciat, numai la acest capitol cu peste 10 milioane de lei.

Şocant este faptul că statul a plătit alocaţii de stat în sumă de 176.000 de lei, unor minori decedaţi, copii exmatriculaţi, care au abandonat şcoala sau care au repetat anul şcolar, întrucât inspectoratele şcolare nu au transmis documentele necesare.

Sunt şi români care au primit ajutoare de încălzire, fără să respecte legea. În total peste 2 milioane de lei. Şi aici sunt cazuri care pun la îndoială vigilenţa instituţiilor statului. Şi asta pentru că au fost acordate astfel de ajutoare chiar şi celor cu bani sau mai grav, celor decedaţi.