Zeci de oameni arestaţi în Rusia, în timpul manifestaţiilor împotriva lui Vladimir Putin

Zeci de oameni au fost arestaţi sâmbătă în Rusia, în timpul unor ample manifestaţii împotriva lui Vladimir Putin. În unele oraşe, protestatarii au refuzat să plece din stradă, iar poliţia i-a urcat cu forţa în dube.

RomaniaTV.net
11 mart. 2012, 09:05
Zeci de oameni arestaţi în Rusia, în timpul manifestaţiilor împotriva lui Vladimir Putin

În oraşul Nizhny Novgorod, situat în vestul Rusiei, sute de persoane au ieşit în stardă, ca să participe la un miting anti Valdimir Putin. Demonstraţia lor nu avea, însă, aprobare oficială. Astfel că forţele de ordine i-au dispersat şi i-au arestat pe participanţi.

Cu toate acestea, localnicii nu s-au dat băturţi. Ei au ieşti în grupuri mici pe străzi şi au scandat lozinci împotriva lui Putin.

La Moscova şi Sankt Petersburg, manifestaţiile anti-putere au fost mult mai ample şi au atras zeci de mii de perticipanţi.

Poliţia a intervenit însă de fiecare dată ca să disperseze mulţimea. Protestatarii contestă rezultatele alegerilor prezidenţiale din 4 martie – când Valdimir putin a cîştigat un nou mandat la Kremlin. Oamenii spun că scrutinul a fost fraudat şi cer reorganizarea votului.