Zeci de oameni au fost înşelaţi cu locuri de muncă în străinătate VIDEO

Zeci de oameni s-au adunat luni cu bagajele făcute, în faţa unei firme din Arad, care le-a promis locuri de muncă în Germania. Au aflat cu stupoare însă că nu vor pleca nicăieri, deşi mulţi dintre ei s-au împrumutat pentru a face rost de bani pentru deplasare, informează România TV. Acum ei au depus plângeri împotriva firmei de recrutare.

24 mart. 2014, 15:30
Zeci de oameni au fost înşelaţi cu locuri de muncă în străinătate VIDEO

Oamenii au fost racolaţi pe Internet şi au plătit peste 700 de lei firmei care urma să le găsească slujbe în străinătate. O femeie a străbătut mai bine de 600 de kilometri de la Iaşi la Arad, sigură că va pleca să muncească la o firmă de macaroane din Germania.

„Am bătut atâta drum şi am cheltuit atâţia bani ca să vin degeaba aici? Nu se poate aşa ceva. Imposibil”, a spus femeia.

Situaţia unui bărbat este şi mai gravă. A renunţat la slujba pe care o avea, sperând că va câştiga în străinătate un salariu lunar de 1.200 de euro.

„Aştept de 3 luni de zile să mă sune. Când îi sun, nu-mi răspund la telefon. Am familie, am rămas fără serviciu din cauza lor. Au zis că în 10 zile plec acolo, tot aştept”, a spus bărbatul.

Citeşte şi Unde şi pe ce posturi te poţi angaja acum la Romtelecom

Oamenii au venit cu bagajele făcute însă au fost nevoiţi să se întoarcă acasă.

 

Conducerea firmei susţine că oamenii au înţeles greşit data plecării şi că banii pe care i-au dat nu le asigură angajarea.

„Plecările sunt fixate de angajator, persoana care are nevoie de forţa de muncă. Toată suma dată nu se poate recupera”, a declarat Ines Nagy, asistent manager.

Pe numele firmei de recrutare există mai multe dosare penale pentru înşelăciune.

Citeşte şi Ai absolvit liceul? Vezi unde te poţi angaja acum la Vodafone