Zeci de oameni au protestat pe ger în Suceava, Fălticeni, Gura Humorului şi Vaslui

Câteva zeci de oameni au protestat şi joi seară în faţa Palatului Administrativ din Suceava, dar şi la Vaslui, cerând demisia preşedintelui Traian Băsescu, a Guvernului şi alegeri anticipate, în ciuda gerului şi a vântului puternic, proteste similare fiind şi în Fălticeni şi Gura Humorului.

RomaniaTV.net
26 ian. 2012, 17:41
Zeci de oameni au protestat pe ger în Suceava, Fălticeni, Gura Humorului şi Vaslui

În ciuda temperaturilor de minus 14 grade Celsius, câteva zeci de suceveni, pensionari dar şi tineri, s-au adunat, joi seară, în faţa Palatului Administrativ din municipiul Suceava şi au scandat lozinci antiprezidenţiale şi antiguvernamentale, potrivit Mediafax.

Protestatarii au scandat, printre altele, lozinci de genul „Băsescu, nu uita, ţara asta nu te vrea!”, „Jos Guvernul!”, „Jos PDL!”, „Armata-i a poporului, nu a dictatorului!”, „Cinste lui, cinste locotenentului!”. Manifestanţii au spus că în ciuda gerului vor veni şi în zilele următoare să protesteze.

Proteste similare au fost organizate şi în municipiul Fălticeni şi oraşul Gura Humorului.

Peste 20 de persoane au protestat, timp de aproape două ore, şi în Piaţa Civică din municipiul Vaslui, scandând lozinci antiprezidenţiale şi antiguvernamentale, în ciuda vântului şi a celor minus zece grade Celsius de afară.

Vasluienii nu au renunţat la proteste nici după „intervenţia cu românii” a lui Traian Băsescu, peste 20 de oameni adunându-se din nou, pentru a douăsprezecea zi consecutiv, în centrul municipiului Vaslui pentru a cere demisia preşedintelui Băsescu şi a Guvernului Boc.

Ca şi în zilele anterioare, protestatarii au scandat, printre altele, „Jos Băsescu”, „Jos Guvernul”, „Hoţii”, „Ieşiţi din casă dacă vă pasă”, „Murim, luptăm, noi de aicea nu plecăm”.

Din cauza gerului, manifestanţii nu au mai ţinut pancartele în mâini, ei postându-le pe soclul statuii lui Ştefan cel Mare, cu mesajele: „Traiane, ia-ţi miniştrii şi dute-n…larg”, „Protestez, deci exist”, „Boc lucrează la zăpadă, nu la guvern”.

Faţă de serile anterioare, cei 20 de protestatari au renunţat mai repede la miting din cauza vremii, acţiunea lor încheindu-se după aproape două ore de scandări antiprezidenţiale şi antiguvernamentale.

Şi în Capitală, aproximativ 100 de oameni, majoritatea membri ai unei organizaţii de revoluţionari, s-au adunat şi joi seară pe treptele din faţa Teatrului Naţional, pentru a 14-a zi de proteste împotriva puterii.