Zeci de ore în apă! O britanică de 49 de ani vrea să înoate din Cuba până în America VIDEO

Vrea să ajungă înot...din Cuba în Statele Unite. O sportivă britanică vrea să traverseze cei 166 de kilometri care despart insula comunistă de Florida. Ea speră să încheie cursa în cel mult 50 de ore, timp în care nu va ieşi din apă.

RomaniaTV.net
30 iun. 2012, 09:51
Zeci de ore în apă! O britanică de 49 de ani vrea să înoate din Cuba până în America VIDEO

Penny Palfrey a plecat din portul cubanez Hemingway în aplauzele câtorva spectatori şi ale familiei. Ea e însoţită de de o barcă de 13 metri lungime.

Echipajul vasului îi va oferi apă şi mâncare la intervale regulate de timp. Înainte de cursă, sportiva, în vârstă de 49 de ani, era optimistă.

„A fost nevoie de multă muncă în ultimul an, din partea echipei mele, a soţului meu şi din partea mea. Mult antrenament şi o susţinere importantă din partea portului internaţional Hemingway. Acum totul prinde contur şi este minunat să ajungem în sfârşit în punctul de start”, a declarat Palfrey. Tentativa sportivei britanicei are loc după două eşecuri consecutive, anul trecut, ale unei americance de 62 de ani.

Evenimentul se vrea însă a fi şi un gest simbolic. În ultima jumătate de secol, numeroşi cubanezi au încercat să ajungă înot în Statele Unite, dar s-au înecat. De asemenea, mulţi dintre ei au încercat să traverseze cei 166 de kilometri care îi despart de „lumea liberă” în tot soiul de ambarcaţiuni improvizate, unele fiind camioane vechi puse pe suporturi plutitoare.