Zeci de parlamentari PPDD şi PDL negociază să treacă în barca USL – surse

Zeci de parlamentari PPDD Şi PDL negociază de miercuri dimineață cu USL schimbarea partidului, susţin surse politice citate de "Evenimentul Zilei". Sursele au informat că este vorba de 47 de parlamentari PP-DD și PDL care doresc să intre în USL.

12 dec. 2012, 19:40
Zeci de parlamentari PPDD şi PDL negociază să treacă în barca USL – surse

Potrivit surselor citate, majoritatea celor care vor să sară în barca puterii au candidat la Parlament din partea PPDD.

Contactată de „Evenimentul Zilei”, deputatul PPDD, Monica Iacob Ridzi a declarat că nu ştie nimic despre eventualele plecări dinspre PPDD la USL şi a afirmat că personal, nu a avut discuţii în acest sens.

PPDD va avea 68 de parlamentari. Dintre ei nu va face parte președintele partidului, Dan Diaconescu, care nu a prins un mandat nici măcar la redistribuire.

Într-o declaraţie susţinută miercuri, Victor Ponta a lăsat de înţeles că se aşteaptă ca o parte din parlamentarii aleşi ai PPDD să-şi schimbe afilierea politică în perioada următoare. „Nu ştim câţi mai rămân la PPDD”, a spus Ponta atunci când a fost întrebat dacă va discuta şi cu acest partid despre viitoarea configuraţie politică a guvernului.

În schimb, Ponta a negat că ar fi şti că unii pepededişti ar vrea să plece. „Eu nu cunosc acest lucru, dar ei nu au niciun fir ideologic care să-i unească (…) Oamenii ăştia şi-au plătit locurile şi acum fac ce vreau cu ele”, a mai spus primul-ministru.

Întrebat despre eventualele transferuri din Opoziție către Putere, președintele preşedintele PNL, Crin Antonescu, a recurs din nou la calendarul mayaș. „Nu citesc în sufletele oamenilor, ci doar pe feţele lor. Nu-i cunosc încă, nu i-am văzut pe cei nou-aleşi (…) Haideţi să vedem dacă mayaşii au avut sau nu dreptate, nu mai discutaţi pe termen lung!”, a spus Antonescu.

Preşedintele Comisiei Juridice a Senatului, Toni Greblă a declarat, pentru EvZ, că USL are o majoritate confortabilă şi nu are nevoie de parlamentari de la alte partide. „La naiba să mai treacă! Nu avem suficienţi parlamentari?”, a mai spus Toni Greblă.

Adriean Videanu(PDL) a infirmat faptul că, în momentul de față, ar exista parlamentari democrat- liberali care ar negocia intrarea în USL. „Cei de la USL sunt suficienți în Parlament pentru a mai avea nevoie de oamenii ARD”, a spus Videanu.