Percheziţii ale DNA la mai multe instituţii şi firme din Bucureşti şi cinci judeţe din Moldova. Mai mulţi poliţişti sunt vizaţi

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Suceava, în colaborare cu lucrătorii Direcției Generale Anticorupție, au organizat joi dimineaţă o amplă operaţiune ce vizează mai multe persoane care ar fi facilitat obţinerea ilegală de permise auto.

26 nov. 2020, 10:02
Percheziţii ale DNA la mai multe instituţii şi firme din Bucureşti şi cinci judeţe din Moldova. Mai mulţi poliţişti sunt vizaţi

Percheziţii ale DNA la mai multe instituţii şi firme din Bucureşti şi cinci judeţe din Moldova au fost organizate joi dimineaţă. Procurorii DNA Suceava au descins la 67 de locaţii din Bucureşti şi judeţele Suceava, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Neamţ şi Bacău, în dosare care vizează infracţiuni de corupţie, spălare de bani şi constituirea unui grup infracţional organizat, nouă dintre acţiuni având loc la instituţii publice.

„În cursul zilei de 26 noiembrie 2020, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 67 de locaţii situate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor: Suceava, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Neamţ şi Bacău, din care nouă sunt instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale”, a anunţat DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi a Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Percheziţii ale DNA într-un caz ce vizează mai mulţi poliţişti

Una dintre percheziţii a vizat şi Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conduceri și Înmatriculări Vehicule Suceava, informează Stiripesurse.ro.

În cadrul operaţiunii sunt vizate mai multe persoane, inclusiv poliţişti, care au format o reţea ce ar fi facilitat obţinerea ilegală de permise auto. Acesta vor fi duse la audieri la sediul DNA Suceava.

„Printre suspecţi se află şi angajaţi ai Serviciului de persmise şi înmatriculări Suceava, dar şi alte persoane fără calitate specială, implicate în activitatea ilegală de obţinere a permiselor de conducere şi de înmatriculare a vehiculelor”, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog..

Suspecţii sunt bănuiţi că primeau sume mari de bani de la cei care nu reuşeau să treacă probele pentru obţinerea permisului de conducere.

„Probele administrate în acest caz au evidenţiat crearea unei reţele de intermediere a obţinerii permisului de conducere prin fraudarea probei teoretice şi a celei practice în schimbul unor sume cuprinse între 5.000 şi 7.000 de euro pentru un permis”, a adăugat Dajbog.

Citeşte şi: Scene de groază în Capitală. Un bărbat s-a împuşcat mortal în Sectorul 6


loading...