Reţea de falsificare a adeverinţelor de vaccinare COVID la Primăria Drobeta Turnu Severin. Doi angajaţi au accesat ilegal registrul electronic de vaccinări

Descinderi de amploare în Mehedinți, Dolj şi Caraş-Severin, la mai multe persoane bănuite că au falsificat adeverințele de vaccinare. Anchetatorii au descoperit că doi fosti operatori ai unor centre de vaccinare au intrat în registrul electronic și au înregistrat ca fiind vaccinate 96 de persoane. Printre beneficiarii adeverinței false este și liderul grupării Saizu, acuzat că aducea țigări de contrabandă în țară cu ajutorul polițiștilor de frontieră. El a fost ridicat de mascați și dus la audieri.

22 sept. 2021, 10:27
Reţea de falsificare a adeverinţelor de vaccinare COVID la Primăria Drobeta Turnu Severin. Doi angajaţi au accesat ilegal registrul electronic de vaccinări

Zeci de percheziții domiciliare în județele Mehedinți, Dolj și Caraș- Severin într-un dosar cu certificate de vaccinare anti-COVID false. Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității  Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Mehedinți efectuează 64 de percheziții domiciliare, în județele Mehedinți, Dolj și Caraș- Severin, la persoane bănuite de fals.

Acțiunea se derulează sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți, în cauză fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic și uz de fals.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 15 mai – 25 iunie a.c., doi bărbați, din municipiul Drobeta-Turnu Severin, angajați ai unei instituții publice, ar fi accesat, fără drept, o aplicație informatică și ar fi modificat datele acesteia, prin suprascrierea documentelor de identificare ale unor persoane vaccinate împotriva Covid-19.

Astfel, pentru 96 de persoane, ar fi fost generate adeverințe de vaccinare false, care atestă, în mod nereal, că au fost imunizate împotriva Covid-19.

Potrivit unor surse, este vorba despre doi angajaţi ai Primăriei Drobeta Turnu Severin care au emis certificate false. Cei doi angajaţi ai primăriei lucraseră ca operatori ai unor centre de vaccinare din judeţ, astfel au avut acces la Registrul Electronic Naţional de Vaccinări.

Vor fi puse în executare 66 de mandate de aducere, pentru audieri și propunerea măsurilor legale.

Activitățile sunt desfășurate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Mehedinți, precum și al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți și cu suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.


loading...
Partenerii noștri