Bill Gates, anunţul de UN MILIARD de dolari în pandemia de Covid. Ce este Catalyst

Bull gates a prezis pandemia de coronavirus, ajungând subiectul multor teorii ale conspiraţiei. Acum, multimiliardarul are o altă ţintă, energia verde.

21 sept. 2021, 20:33
Bill Gates, anunţul de UN MILIARD de dolari în pandemia de Covid. Ce este Catalyst

Bill Gates cultimă cartofi pentru Mc, dar primeşte 1 miliard de dolari de la marile companii pentru a finanţa „energia verde”. Printre primii participanţi la iniţiativa numită „Catalyst” se numără American Airlines, Bank of America, Boston Consulting Group şi Microsoft, arată presa americană.

Suma colectată până în acest moment de Bill Gates trece de un miliard de dolari, iar donaţiile au fost acordate sub formă de subvenţii, acţiuni şi angajamente pentru dobândirea tehnologiilor avansate, precizează un purtător de cuvânt al organizaţiei pentru AFP.

Cum va afecta lumea sfârșitul pandemiei de COVID. Bill Gates prezice ce se va întâmpla după criză
Lansată în iunie, Catalyst a încheiat deja parteneriate cu Comisia Europeană, Banca Europeană de Investiţii şi Departamentul Energiei al SUA. Ideea este de a sprijini dezvoltarea noilor soluţii energetice pentru combaterea schimbărilor climatice, prin reunirea sectoarelor public şi privat şi prin finanţarea etapelor de producţie, înainte de comercializare. Alte companii sunt aşteptate să se alăture iniţiativei.

Bill Gates cultivă cartofi pentru restaurantele McDonald’s. Plantaţiile uriaşe pot fi văzute din spaţiu

Proiectul se va concentra iniţial pe accelerarea implementării a patru tehnologii: captarea directă a carbonului, hidrogenul verde, stocarea de energie pe termen lung şi combustibilii durabili pentru aviaţie, dar vor fi luate în calcul şi alte inovaţii, pentru a reduce emisiile de carbon rezultate în urma producerii oţelului şi cimentului, de exemplu.

Bill Gates şi Jeff Bezos investesc în producţia de „carne falsă”. Din ce este extrasă şi câţi bani au investit cei doi miliardari
„Evitarea unei catastrofe climatice necesită o nouă revoluţie industrială. Jumătate din tehnologia necesară pentru atingerea obiectivului zero emisii nu există încă sau costă prea mult pentru majoritatea statelor lumii”, transmite Bill Gates într-un comunicat. „Catalyst este conceput pentru a schimba acest lucru şi pentru a oferi un mijloc eficient de a investi în viitorul nostru prin tehnologie curată”, spune fondatorul Microsoft.

Multe dintre companiile implicate au specificat sumele plătite. Fundaţia companiei de investiţii BlackRock şi Microsoft au donat fiecare câte 100 de milioane de dolari. American Airlines s-a angajat să investească 100 de milioane de dolari, iar ArcelorMittal intenţionează să investească tot 100 de milioane de dolari în următorii cinci ani, prin intermediul XCarb Innovations Fund.