Zeci de persoane acuzate că au luat credite pentru autoturisme cu acte false. Prejudiciu de 2 milioane de lei

Oamenii legii fac mai multe percheziții în această dimineață în București, Ilfov și Tulcea, într-un dosar de înşelăciune şi uz de fals. Potrivit anchetatorilor, prejudiciul se ridică la două milioane de lei.

23 feb. 2021, 10:37
Zeci de persoane acuzate că au luat credite pentru autoturisme cu acte false. Prejudiciu de 2 milioane de lei

Zeci de persoane acuzate că au luat credite pentru autoturisme cu acte false. Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice- Sector 1, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare nouă mandate de percheziție domiciliară pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov şi Tulcea.

În acest dosar de înșelăciune și uz de fals sunt cercetați 23 de suspecţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, respectiv uz de fals. De asemenea, sunt puse în aplicare mandate de aducere emise pe numele persoanelor implicate.

Citește și: Poliţiştii au ieşit din nou în stradă. Protest în Piaţa Victoriei faţă de măsurile de austeritate luate de guvern

În fapt, o societate – parte vătămată, în perioada 2018 – 2019, a primit din partea mai multor persoane fizice cereri de creditare în vederea achiziţionării unor autoturisme noi. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că persoanele au prezentat ca adevărată împrejurarea mincinoasă că sunt angajaţi la diverse societăţi comerciale şi că ar realiza venituri ridicate. Prejudiciul produs se ridică la 2.000.000 de lei.

Zeci de persoane acuzate că au luat credite pentru autoturisme cu acte false. Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Percheziţii la Spitalul Fundeni din Bucureşti într-un dosar de fraudă cu medicamente

Percheziţii de amploare au avut loc la Spitalul Fundeni din Capitală. Procurorii fac cercetări în legătură cu anumite medicamente oncologice administrate de câțiva medici în această unitate medicală.

Procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 și polițiști din Capitală fac percheziții la Institutul de Oncologie Fundeni într-un dosar ce vizează presupuse fraude cu medicamente compensate pentru bolnavii de cancer. Procurorii ridică mai multe documente, urmând să se facă audieri în acest dosar. Se pare că ar fi implicată și Casa de Asigurări de Sănătate din Capitală, potrivit unor surse citate de News.ro.

Dosarul vizează fapte care s-ar fi petrecut în noiembrie 2020, cercetările fiind făcute sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fraudă informatică, fals intelectual, substituire de produse.

 


loading...
Partenerii noștri