Percheziții DNA la Apele Române Iași într-un dosar privind angajările politice. Scandal după cazul fostei chelneriţe angajată ca inginer

DNA face, joi, percheziţii la trei instituţii publice din Iaşi şi Suceava, într-un dosar privind ”săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie”. Faptele ar fi fost comise în perioada 2020 – 2021. Una dintre instituţiile vizate este Administaţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad, în legătură cu modul în care s-au făcut angajările.

11 feb. 2021, 12:20
Percheziții DNA la Apele Române Iași într-un dosar privind angajările politice. Scandal după cazul fostei chelneriţe angajată ca inginer
Percheziții DNA la Apele Române Iași într-un dosar privind angajările politice. Scandal după cazul fostei chelneriţe angajată ca inginer

DNA a descins joi dimineaţă la Apele Române Iași într-un dosar privind angajările politice.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție, săvârşite în perioada martie 2020-2021. În cursul zilei de 11 februarie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare la 3 instituții publice situate pe raza județelor Iași și Suceava. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Inspectoratelor de Jandarmi Județene Iași și Suceava. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, a anunţat Biroul de presă al DNA într-un comunicat de presă.

Una dintre instituţiile vizate de percheziţii este Administaţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad, în legătură cu modul în care s-au făcut angajările, potrivit news.ro. Este instituţia publică despre care jurnaliştii de la Recorder au scris că este condusă de directorul Petru Avram, vicepreşedinte PNL Iaşi, care se recomandă subordonaţilor drept „un animal politic care va ajunge cel puţin ministru”.

De asemenea, potrivit anchetei Recorder, la departamentul de apărare împotriva inundaţiilor a fost angajată o tânără, fostă chelneriţă la un bar din Iaşi. În urma dezvăluirilor fosta chelneriţă angajată inginer la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad şi-a dat demisia, iar inginerul Gabi Musteaţă, care s-a opus angajărilor politice şi a avut curaj să vorbească despre acest flagel, a plecat şi el din instituţie după ce postul i-a fost desfiinţat.

Potrivit jurnaliştilor, singurul care a rămas pe poziţii e directorul Petru Avram, vicepreşedintele PNL Iaşi.

”Avram face mai departe jocurile la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad şi a decis, în numele instituţiei, angajarea celor mai buni avocaţi din Iaşi specializaţi în litigii de muncă, pentru a-l împiedica pe Gabi Musteaţă să câştige în instanţă şi să revină la Apele Române. Avocaţii vor fi plătiţi din bani publici, deşi instituţia are angajaţi jurişti a cărora  sarcină este să se ocupe de litigii de muncă, aşa cum s-a şi întâmplat în trecut. Motivul invocat pentru angajarea unor jurişti din exterior este că cei din instituţie sunt prea ocupaţi”, a scris Recorder.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că a cerut Corpului de Control al prim-minstrului să investigheze situaţia de la Apele Române.

Citeşte şi: Fosta miss şi proprietara unei firme de hostess, numită în consiliul de administraţie al unui spital COVID din Cluj, a fost CONCEDIATĂ