Zeci de persoane contaminate cu noul coronavirus după ce au mers cu liftul

71 de persoane care au folosit liftul s-au infectat cu noul coronavirus, după ce acesta a fost contaminat de o femeie care nu prezenta simptome şi nu ştia că are virusul, informează metro.co.uk  Situaţia tragică a avut loc în China. Femeia tocmai se întorsese din SUA, unde, se pare, că se contaminase.

RomaniaTV.net
14 iul. 2020, 12:58
Zeci de persoane contaminate cu noul coronavirus după ce au mers cu liftul

Odată întoarsă în China, aceasta a fost testată, testul fiind negativ. Totuşi, pentru că s-a întors dintr-o zonă cu un număr foarte are de cazuri de infectare, femeia a fost trimisă în izolare la domiciliu. Ea a folosit liftul o singură dată pentru a ajunge în locuinţă. Suficient pentru a contamina suprafeţele din lift şi pentru a răspândi virusul.

Citeşte şi Idris Elba, traumatizat după infectarea cu coronavirus deşi a fost asimptomatic: „Mental, m-a lovit rău”

La ceva timp după ce ea a folosit liftul, un vecin a urcat în lift. Acasă la respectivul vecin veniseră mama lui împreună cu iubitul ei. Cei doi au plecat, apoi, la o petrecere cu mai multe persoane. La petrecere, unul dintre participanţi a făcut accident vascular şi fost transportat la spital. Nu a fost, însă, testat şi pentru COVID. Ulterior, medicii au constatat că bărbatul era infectat, fiii săi la fel şi, între timp, reuşise să infecteze alţi 20 de pacienţi din spital.

Oamenii de știință sunt de părere că femeie venită din SUA ar fi contaminat liftul şi aşa şi-ar fi îmbolnăvit, fără să vrea, şi vecinii.