Zeci de persoane decedate din Hunedoara încă primesc pensii

Risipă de bani publici la Hunedoara. Peste 50 de persoane decedate au primit pensii şi reţete compensate în valoare de 200.000 de lei. Totul din cauza unor greşeli ale funcţionarilor de la Casa de Pensii Hunedoara şi ale celor de la Casa de Asigurări de Sănătate.

RomaniaTV.net
17 ian. 2012, 14:44
Zeci de persoane decedate din Hunedoara încă primesc pensii

Potrivit conducerii Casei Judeţene de Pensii este normal să apară asemenea erori la un volum mare de muncă, mai precis la aproape 150.000 de pensionari aflaţi în evidenţe.

Mai mult, şefii acestei instituţii suţin că dacă membrii familiei nu anunţă decesul unei persoane, angajaţii Casei de Pensii nu au de unde să ştie că această persoană trebuie scoasă din evidenţă. Aşa se face că 163.000 de lei din bugetul asigurărilor sociale de stat au ajuns la oameni care nu mai erau în viaţă.

În ceea ce priveşte reţetele, sunt la nivelul judeţului Hunedoara 60 de asemenea prescripţii, care valorează în total 30.000 de lei. Ele au fost eliberate pentru pacienţi care ar fi suferit de afecţiuni oncologice, sau de diabet, dar care în realitate erau decedaţi. Şi aici se pune problema unei erori. Codurile numerice personale au fost scrise greşit, fie ele de medicul care a eliberat reţeta, fie de farmacistul care a tastat greşit în calculator.