Zeci de persoane reţinute la Istanbul pentru implicare în puciul eşuat de la Ankara

Peste 70 de persoane au fost reținute la Istanbul, în cadrul anchetei privind puciul din 2016. Poliția turcă a reținut luni 72 de angajați ai două universități din Istanbul, pentru presupuse legături cu predicatorul islamist Fethullah Gulen, pe care guvernul de la Ankara îl acuză de organizarea loviturii de stat eșuate din luna iulie a anului trecut, informează EFE.

10 iul. 2017, 11:05
Zeci de persoane reţinute la Istanbul pentru implicare în puciul eşuat de la Ankara

Operațiunea s-a axat pe Universitatea Bosforului, una dintre cele mai importante din țară și cu renume internațional, și pe Universitatea Medeniyet, a informat cotidianul turc Hurriyet. Numele și funcțiile persoanelor reținute nu au fost făcute publice, potrivit Agerpres.

Un deputat din Partidul Popular Republican (CHP, cea mai importantă formațiune de opoziție din parlamentul turc — n.r.) a scris pe contul său de Twitter că profesori asociați ai Universității Bosforului au fost reținuți.

Citeşte şi G-20: Preşedintele Erdogan avertizează că Turcia nu va rămâne pasivă faţă de înarmarea kurzilor din Siria

Circa 140.000 de funcționari publici turci, printre care peste 7.000 de profesori, au fost concediați prin intermediul unor decrete, după epurarea declanșată în cadrul stării de urgență decretate în urmă cu aproape un an, după puciul eșuat din 15 iulie 2016.