Zeci de persoane, suspectate de trafic de droguri, au fost arestate, simultan, in Stalele Unite

Lotul de arestaţi ar avea legături cu puternicul cartel mexican Sinaloa, au anunţat oficiali din cadrul agenţiei americane pentru vămi şi imigraţie.

RomaniaTV.net
01 nov. 2011, 07:56
Zeci de persoane, suspectate de trafic de droguri, au fost arestate, simultan, in Stalele Unite

Cel puţin 70 de persoane, suspectate de trafic de stupefiante de mare risc, au fost reţinute de ofiţerii anti-drog în cadrul unei operaţiuni de amploare în care activitatea transfrontalieră a unor grupuri de cetăţeni americani şi mexicani a fost monitorizată timp aproape un an şi jumătate.

Se estimează că traficanţii, despre care se presupune că ar avea legături cu puternicul cartel mexican Sinaloa, au introdus, anual, peste 330 de tone de droguri ilegale în statul american Arizona. Peste 20 de agenţii federale, de stat şi locale au fost implicate în investigaţia cu numele de cod Operation Pipeline Express.

Oficialii americani au declarat că valoarea drogurilor se cifra, pe piaţa neagră, la 33 de milioane de dolari lunar. Conform autorităţilor, reţeaua, folosea persoane care transportau marijuana sau alte droguri asupra lor sau cu vehicule, până la case din regiunea Phoenix. De acolo, drogurile erau vândute distribuitorilor din mai multe state americane.

Ofiţerii au confiscat mii de kilograme de marijuana, cocaină şi heroină într-o serie de raiduri. De asemenea, au fost confiscate mai mult de 100 de arme, inclusiv puşti de asalt şi muniţie. Autorităţile afirmă că grupul infracţional a activat cel puţin cinci ani şi a traficat peste 150 de tone de marijuana, nouă tone de cocaină şi 4,5 tone de heroină în Statele Unite, generând câştiguri ilicite de aproape două miliarde de dolari”.

Drogurile erau aduse din Mexic până în Arizona pe cale aeriană sau terestră, printr-o serie de tehnici sofisticate, au conchis oficialii americani.