Zeci de pistoale descoperite în locuinţa unui italian, în Ilfov. Mascaţii au intervenit în forţă

Captură de proporţii, făcută de Poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Ilfov după o percheziţie în casa unui cetăţean italian în Voluntari. Anchetatorii au descoperit nu mai puţin de 15 pistoale cu gaz, un pistol cu aer comprimat, 55 de pistoale home defense, o lunetă prevăzută cu dispozitiv de ochire tip laser, 620 de articole pirotehnice şi peste 10.000 de cartuşe.

11 dec. 2020, 19:33
Zeci de pistoale descoperite în locuinţa unui italian, în Ilfov. Mascaţii au intervenit în forţă

Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Ilfov s-au sesizat din oficiu în cazul a zeci de pistoale descoperite în locuinţa unui italian, în Ilfov. Anchetatorii au precizat că bărbatul deţinea ilegal armele.

Procurorii Parchetului Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea au efectuat joi o percheziţie în locuinţa italianului, bănuit de săvârşirea mai multor infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor, regimul materiilor explozive şi contrabandă.

„În fapt, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, bărbatul, în vârstă de 59 de ani, ar fi promovat pe un site, în vederea comercializării către diferite persoane din ţară şi străinătate, mai multe arme, muniţii şi materii explozive, pe care le-ar fi deţinut la domiciliul său, din oraşul Voluntari”, au precizat poliţiştii, conform News.ro.

Citeşte şi: Filmarea cu Dan Barna și Cristian Ghinea care a provocat haos în USR. Se cere demisia liderului partidului

Zeci de pistoale descoperite în locuinţa unui italian, în Ilfov. Armele au fost confiscate

În urma descinderii, poliţiştii din Ilfov au descoperit 15 pistoale cu gaz, un pistol cu aer comprimat, 55 de pistoale home defense, o lunetă prevăzută cu dispozitiv de tip laser, 620 de articole pirotehnice tip P1 şi 10.975 de cartuşe, de diferite calibre, acestea fiind confiscate în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, bărbatul a fost dus la sediul Poliţiei al Judeţului Ilfov, pentru cercetări. Ulterior, el a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, cu propunere de arestare preventivă.

Anchetatorii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni privind nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, o infracţiune privind nerespectarea regimului materiilor explozive şi o infracţiune de contrabandă calificată, urmărirea penală fiind supravegheată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea.

La percheziţii, au participat criminalişti şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Ilfov.

Citeşte şi: Alexandru Rafila îl desfiinţează pe Nelu Tătaru. „A pierdut controlul în ce privește pandemia. Nu a înțeles un lucru de bază”