Zeci de poliţişti au protestat în Capitală. Vezi ce nemulţumiri au oamenii legii

Zeci de poliţişti au protestat, vineri dimineaţă, în faţa Ministerului Afacerilor de Interne. Oamenii legii au ieşit în stradă pentru a atrage atenţia ministrului că nici până acum nu li s-au dat banii de navetă şi nu s-a investit în dotarea secţiilor de poliţie, în timp ce şefii lor primesc lunar sporuri la salarii.

05 iul. 2013, 05:29

Poliţiştii s-au adunat în faţa Ministerului Afacerilor Interne încă de la ora 8.00. Ei au autorizaţie pentru protest până la ora 10.00. Oamenii sunt nemulţumiţi de banii care se alocă pentru dotările poliţiştilor, informează România TV.

Dacă reprezentanţii MAI nu vor discuta cu poliţiştii vineri, agenţii sunt hotărâţi să revină în Bucureşti şi săptămâna viitoare, pentru un protest mai amplu.

„Astăzi (vineri – n.r.), în faţa MAI protestează doar liderii Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, care exprimă nemulţumirea miilor de agenţi de poliţie din ţară. De trei ani de zile purtăm negocieri cu MAI şi nu se schimbă nimic. Primim numai vorbe şi minciuni. Îmi pare rău că trebuie să spun aşa ceva, dar nu se mai poate! Dacă astăzi nu vom avea un dialog cu Ministerul de Interne, de săptămâna viitoare vom picheta Guvernul României şi atunci nu vor participa numai liderii de sindicat, ci şi membri ai sindicatelor. Agenţii de poliţie nu mai vor să fie minţiţi. În poliţie există o mulţime de probleme, parcul auto învechit, mentalitatea şefilor învechită, comunistă, resursa umană lipseşte cu desăvârşire, managementul este defecuos”, a declarat pentru România TV Iulian Surugiu, preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie.


loading...
Partenerii noștri