Zeci de profesori din Bârlad au protestat faţă de intenţia ISJ de a schimba directorul unei şcoli

Un număr de 50 de cadre didactice de la cel mai mare gimnaziu din municipiul Bârlad au protestat, luni, în incinta unităţii de învăţământ, faţă de intenţia conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui de a-l schimba din funcţie pe actualul director al şcolii.

RomaniaTV.net
19 aug. 2013, 16:36
Zeci de profesori din Bârlad au protestat faţă de intenţia ISJ de a schimba directorul unei şcoli

Cu excepţia celor plecaţi din localitate, aproximativ 50 de profesori şi învăţători de la Şcoala numărul 8 din Bârlad s-au întors din concediu pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă intenţia conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui de a-l schimba din funcţie pe actualul director al şcolii, Georgel Bradu, de la 1 septembrie, scrie Mediafax.

Cadrele didactice au întocmit şi o petiţie pe care au înaintat-o conducerii ISJ Vaslui, prin care solicită prelungirea mandatului directorului Bradu cu încă un an, respingând ideea aducerii unui director din afara şcolii.

„Nu văd de ce tocmai la această unitate de învăţământ ar trebui schimbat directorul, când toate şcolile din municipiu au conducere interimară. Vor să ne aducă director o doamnă profesor care este deja la conducerea unei şcoli de cartier din oraş. Nu înţelegem de ce trebuie făcută această schimbare, una politică, din moment ce actualul director ştie bunul mers al lucrurilor şi are şi rezultate. Dacă nu va fi luată în considerare petiţia noastră de către conducerea Inspectoratului Şcolar, după 1 septembrie o să pichetăm şcoala şi nu o să permitem noului director să intre în unitate”, a declarat, luni, unul dintre profesorii protestatari şi semnatari ai petiţiei, Magdalena Tănăsache.

Pe de altă parte, conducerea ISJ Vaslui a refuzat să spună dacă la Şcoala nr. 8 din Bârlad se va face schimbarea anunţată, urmând ca o decizie finală în acest sens să fie luată în cursul acestei săptămâni.

„La fiecare şcoală din Bârlad este luată în calcul schimbarea echipei managerile, însă toate acestea vor fi discutate în cadrul Consiliului de Administraţie (CA) al ISJ Vaslui. În funcţie de rezultatele evaluării anuale a activităţii, vom informa Ministerul Educaţiei despre propunerile noastre, ulterior urmând a fi aprobate în cadrul CA al Inspectoratului. Oricum, este nejustificată acţiunea de la Şcoala nr. 8 Bârlad, unde au fost chemaţi la revoltă profesorii şi învăţătorii din concediu. Iniţial, m-a intrigat această metodă, însă acum mă distrează”, a precizat inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Cadrele didactice de la Şcoala nr. 8 Bârlad au anunţat că nu vor renunţa la protestul lor până când nu vor primi un răspuns la petiţia înaintată conducerii ISJ Vaslui.

La Şcoala nr. 8 din Bârlad învaţă 1.017 elevi, Georgel Bradu fiind timp de 12 ani director adjunct, iar în ultimii doi, director general.