Zeci de revoluţionari au ţinut „parastasul” PDL, la un protest la Arad

Zeci de membri ai unei organizaţii de revoluţionari din Arad au protestat, duminică, în faţa Primăriei şi în faţa sediului PDL, organizând şi un "parastas în memoria PDL", la care au împărţit trecătorilor ceai şi crenvurşti cu muştar.

RomaniaTV.net
04 mart. 2012, 18:07
Zeci de revoluţionari au ţinut „parastasul” PDL, la un protest la Arad

Protestul a fost autorizat să se desfăşoare în Piaţa Revoluţiei, unde sunt sediile Primăriei şi PDL, şi s-au adunat peste 30 de revoluţionari cu pancarte, steaguri şi cu un sistem de sonorizare de la care au ţinut discursuri, potrivit Mediafax.

Participanţii au spus că la împlinirea a şapte săptămâni de la declanşarea protestelor din Arad au organizat „parastas în memoria PDL”. Ei au adus o masă pe care au pus găleţi cu ceai, crenvurşti, muştar şi pâine, pe care le-au oferit trecătorilor şi manifestanţilor, afirmând că este „parastasul PDL”.

„Mai mult decât crenvurşti nu ne-am putut permite cu sărăcia în care ne-a adus PDL”, a spus Nicolae Ieran, unul dintre organizatori.

Participanţii au scandat împotriva preşedintelui Traian Băsescu, a Guvernului şi a PDL şi au folosit vuvuzele pentru a face zgomot, afişând totodată pancarte cu mesaje precum: „Căpitane, nu uita, ţara nu e nava ta” şi „Robinet deschis la toţi, dar închis pentru noi toţi”.

După o oră de protest în faţa Primăriei, manifestanţii s-au încolonat şi au traversat drumul până la sediul PDL, unde au depus o coroană de flori şi au scris pe trotuar „PDL” cu lumânări aprinse.

„Procesiunea” a avut loc pe un fond muzical solemn, iar la final „au fost trase” şapte salve de tun, care erau de fapt înregistrate şi redate cu sistemul de amplificare audio.

În faţa sediului de partid, revoluţionarii au scandat „Jos Băsescu”, „Jos Falcă” şi „Ieşi afară, javră ordinară”. După 15 minute, manifestanţii s-au întors în faţa Primăriei, unde au continuat să protesteze, astfel că întreaga acţiune a durat aproximativ două ore.

Pe parcursul protestului, jandarmii i-au supravegheat pe participanţi fără să intervină.