Zeci de români care lucrau la un abator din Germania, diagnosticaţi cu COVID-19

80 de români care lucrau într-un abator din Germania s-au infectat cu noul coronavirus. În total, 130 de angajați ai abatorului din landul Renania de Nord-Westfalia au fost testați pozitiv, iar 60% dintre aceștia sunt români, informează Ministerul de Externe de la București.

RomaniaTV.net
11 mai 2020, 06:10
Zeci de români care lucrau la un abator din Germania, diagnosticaţi cu COVID-19

Starea românilor de sănătate este bună. În prezent, aceştia se află în izolare într-un hotel pus la dispoziție de către companie. Toți angajații au contract de muncă și asigurare medicală. Până în prezent, niciunul nu a solicitat ajutorul autorităților române, informează Digi24.

Inspectorii de sănătate și securitate a muncii au constatat că în fabrică nu erau îndeplinite cerințele de protecție împotriva răspândirii noului coronavirus.

Citeşte şi Bere gratis, în vreme de coronavirus! Un berar din Germania a dat pe degeaba băutura pe care n-a putut s-o vândă

Ministrul sănătăţii din landul Renania de Nord-Westfalia a dispus suspendarea activităţii fabricii şi controale în locul în care sunt cazaţi lucrătorii. Cea mai mare parte dintre aceştia locuiesc în barăci, considerate medii propice pentru răspândirea virusului.

Am cerut direcţiilor sanitare din land să-i testeze pe toţi angajaţii fabricilor de prelucrare a cărnii din Renania de Nord-Westfalia”, a anunțat ministrul Karl-Josef Laumann.

Asta înseamnă că vor fi testaţi de urgenţă circa 20.000 de oameni. Pentru că autorităţile se tem ca fabricile de prelucrare a cărnii să nu devină focare de infecţie care nu pot fi ţinute sub control, mai multe landuri iau în calcul testarea angajaţilor din aceste unităţi.

Muncitorii est-europeni ne-au povestit că sunt catastrofale condiţiile în care sunt cazaţi, că dorm într-o cameră câte 6 sau 8 oameni”, a declarat reprezentantul unui sindicat.

În luna aprilie, peste 200 de români de la un abator din landul Baden-Wuerttemberg au fost confirmați cu COVID-19.