Zeci de sibieni stau zilnic la coadă ca să depună actele pentru obţinerea paşapoartelor

Zeci de sibieni stau, zilnic, la coadă, uneori şi de la patru – cinci dimineaţa, ca să prindă un bon de ordine pentru obţinerea paşapoartelor. Lucrătorii Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple din Sibiu pot primi într-o zi de lucru doar actele de la 120 de persoane, unii oameni fiind nevoiţi să stea la rând mai multe zile.

06 iul. 2017, 09:57
Zeci de sibieni stau zilnic la coadă ca să depună actele pentru obţinerea paşapoartelor

Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple din Sibiu se confruntă cu o problemă în această perioadă când, zilnic, zeci de oameni care au nevoie de documente de călătorie stau la coadă dimineaţa la uşa instituţiei.

Pentru a se putea prelua documentele, se eliberează bonuri de ordine. Pentru a obţine un astfel de bon, oamenii se aşează la coadă chiar şi de la patru – cinci dimineaţa, deşi ghişeele deschid după ora opt.

„Eu am stat ieri (miercuri – n.r) de la ora cinci dimineaţa. Azi (joi – n.r) am venit din nou pentru că ieri nu am reuşit să prind bon de ordine. Este cumplit pentru că, stai la rând zile în şir să iei bon de oridine, după care trebuie să vii din nou când eşti programat”, spune una dintre persoanele care stă la rând.

Situaţia a creat nemulţumire în rândul sibienilor, reţelele de socializare fiind pline de mesaje de revoltă la adresa instituţiilor care nu reuşesc să gestioneze problema.

Situaţia s-a creat odată cu perioada concediilor şi a vacanţei de vară, când tot mai multă lume are nevoie de documente de călătorie pentru a pleca în străinătate, mai ales alături de copii. De asemenea, sunt foarte mulţi sibieni stabiliţi în străinătate şi care vin în concediu, având nevoie de preschimbarea documentelor pentru ei sau copii înainte de întoarcere.

În mediul virtual, părerile sunt împărţite, fiind şi persoane care consideră că cei care ştiau că vor pleca în concediu în străinătate puteau obţine din timp paşapoartele de care au nevoie.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Sibiu, în fiecare dimineaţă oamenii trebuie să stea la coadă pentru a primi bonuri de ordine în baza cărora le vor fi rezolvate solicitările.

Într-o zi pot fi procesate 120 de cereri, alte 50 de cereri sosind prin intermediul ambasadelor. În zilele de miercuri, când programul este prelungit, se pot procesa 160 de cereri din partea populaţiei, neexistând varianta programării online.

În aceste condiţii, cel putin 120 de oameni se strâng, zilnic, la uşa serviciului de resort pentru a primi bonul de ordine, după care trebuie să revină la ora la care sunt programaţi.

Citeşte şi Clujenii stau la cozi interminabile pentru PAŞAPORT. Programările online au ajuns deja la sfârşitul lunii august