Zeci de soldaţi ucraineni ucişi şi neidentificaţi au fost înmormântaţi în estul Ucrainei

Peste 70 de soldaţi ucraineni ucişi în luptele din estul ţării şi ale căror cadavre nu au putut fi indentificate au fost înmormântaţi în cursul zilei de marţi în regiunile Dnepropetrovsk şi Zaporojie, după ce autorităţile au recoltat probe ADN pentru a încerca identificarea lor ulterioară, transmite agenţia EFE.

23 sept. 2014, 13:37
Zeci de soldaţi ucraineni ucişi şi neidentificaţi au fost înmormântaţi în estul Ucrainei

Zeci de soldaţi ucraineni ucişi şi neidentificaţi au fost înmormântaţi în estul Ucrainei, după ce autorităţile au recoltat probe ADN pentru a încerca identificarea lor ulterioară, transmite agenţia EFE.

La rândul lor, separatiştii proruşi au declarat că au descoperit o groapă comună în regiunea Doneţk, într-o zonă despre care ei spun că s-ar fi aflat anterior sub controlul trupelor guvernamentale. Insurgenţii afirmă că deocamdată au găsit în această groapă comună patru corpuri, unul fiind al unei femei, şi susţin că acolo ar fi fost îngropaţi combatanţi de-ai lor.

De când a început conflictul armat cu aproape cinci luni în urmă, circa o mie de soldaţi şi voluntari ucraineni au fost ucişi în luptele împotriva separatiştilor proruşi, iar alţi circa 1.700 sunt daţi dispăruţi, conform informaţiilor furnizate de şeful departamentului de investigaţii al Serviciului de Securitate al Ucrainei, Vasili Vovk. Se estimează că aproximativ 700 dintre aceştia ar fi fost luaţi prizonieri de insurgenţii proruşi. După armistiţiul încheiat pe 5 septembrie, circa 1.200 de combatanţi ucraineni au fost eliberaţi în urma schimburilor de prizonieri.

Conform estimărilor ONU, numărul civililor şi al militarilor care şi-au pierdut viaţa în luptele din regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk este de aproximativ 3.000.