Zeci de talibani, inclusiv guvernatorul din umbră din Kandahar, ucişi de forţele de securitate

Doi responsabili de rang înalt ai rebelilor talibani din provincia sudică afgană Kandahar au fost uciși de forțele de securitate, în cursul unor ciocniri în care au mai fost omorâți peste 40 de rebeli, a anunțat luni șeful poliției din Kandahar, transmite Xinhua, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
02 mai 2016, 07:14
Zeci de talibani, inclusiv guvernatorul din umbră din Kandahar, ucişi de forţele de securitate

‘Guvernatorul din umbră al provinciei Kandahar, Mawlawi Hayatullah, alias Hajji Lala, și adjunctul său Mawlawi Ahmad Shah Humat se află printre cei 45 de rebeli talibani care au fost uciși în ciocnirile pentru controlul asupra șoselei Kandahar-Uruzgan’, a declarat Zia Durani, transmite Xinhua, citată de Agerpres.

‘Guvernatorul din umbră al provinciei Kandahar, Mawlawi Hayatullah, alias Hajji Lala, și adjunctul său Mawlawi Ahmad Shah Humat se află printre cei 45 de rebeli talibani care au fost uciși în ciocnirile pentru controlul asupra șoselei Kandahar-Uruzgan’, a declarat Zia Durani.

Citeşte şi Atentat sinucigaş în Afganistan: Bilanţul morţilor a ajuns la 64, iar cel al răniţilor, la 347

Luptătorii talibani și-au întărit pozițiile pe drumul care leagă Kandahar de provincia Uruzgan, perturbând traficul în ultimele două zile. Forțele de securitate afgane au declanșat operațiuni pentru redeschiderea șoselei principale.

Talibanii care luptă în zone din provinciile Kandahar, Helmand, Zabul și Uruzgan nu au făcut niciun comentariu, precizează Xinhua.