Zeci de ţărani au fost înşelaţi de un bărbat din Cluj. Acesta fugea cu animalele fără să le mai plătească

Un escroc a fost reţinut de poliţişti după ce a înşelat zeci de ţărani din mai multe judeţe. Bărbatul se dădea drept un cumpărător, negocia preţul, însă plătea doar un avans, apoi se făcea nevăzut cu animalele crescătorilor. A făcut astfel pagube în valoare de 100.000 de euro.

20 nov. 2015, 08:08
Zeci de ţărani au fost înşelaţi de un bărbat din Cluj. Acesta fugea cu animalele fără să le mai plătească

Bărbatul de 28 de ani din Cluj încheia contracte fictive de vânzare- cumpărare cu proprietarii de animale. Pentru credibilitate, omul le achita şi un avans de 20 la sută din suma negociată, apoi le lua din ogradă animalele şi le spunea că le va aduce banii mai tarziu.

Astfel a reuşit să înşele zeci de persoane din judeţele Cluj, Sălaj, Maramureş,Bistriţa -Năsăud şi Caraş Severin. Cele peste 900 de animale adunate de la ţărani au fost apoi vândute în târg. Aproape o sută de mii de euro au intrat în buzunarele escrocului.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie dus în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă. Dacă va fi găsit vinovat pentru înşelăciune, acesta riscă trei ani de închisoare. Mai mult, acesta trebuie să dea toţi banii înapoi.

Citeşte şi