Zeci de tineri au protestat la Timişoara pentru construcţia unui skatepark

Zeci de tineri au protestat, sâmbătă, la Timişoara, cerând construcţia unui skatepark, proiect promis acum opt ani, însă nerealizat. Manifestarea începută în faţa Primăriei Timişoara a fost mutată, la cererea jandarmilor, în faţa Prefecturii Timiş, deoarece acolo a fost dată autorizaţia.

23 apr. 2016, 17:29
Zeci de tineri au protestat la Timişoara pentru construcţia unui skatepark

Aproximativ 50 de tineri s-au adunat, sâmbătă, în faţa Primăriei Timişoara, pentru a cere construcţia unui skateparl în municipiu. Manifestanţii au venit cu skateboarduri, role şi biciclete, au făcut trick-uri în faţa instituţiei şi au pus muzică. După câteva minute ei au fost informaţi de forţele de ordine că manifestarea lor nu a fost autorizată de Comisia de Ordine Publică în faţa Primăriei Timişoara, instituţia ce ar fi trebuit să se ocupe de construcţia primului skatepark din oraş, ci în faţa Prefecturii Timiş.

Protestatarii s-au conformat şi au pornit spre Palatul Administrativ, făcând diverse trick-uri pe drum. Ajunşi acolo, ei au continuat protestul până în momentul în care au aflat că primarul Timişoarei, Nicolae Robu, participa în Piaţa Sf. Gheorghe la o piesă de teatru cu ocazia sărbătoririi Zilei Tineretului Timişorean. Forţele de ordine i-au informat, însă, că nu au voie să se adune în piaţa respectivă, ci doar pe o stradă pietonală din apropiere.

Ei bine, noi aşteptăm după skatepark de aproximativ opt ani. Ni s-a tot promis de ani buni, iar ultima oară ni s-a promis vara trecută. Au şi început lucrurile, dar nu s-a continuat. Avem nevoie neapărat de skatepark pentru că pentru noi este un sport şi nu putem să progresăm. Comunitatea noastră este una foarte mare şi este în creştere. Chiar creşte pentru că sunt o mulţime de copii care se apucă, în fiecare zi, şi ar vrea să facă. Suntem în jur de 200 de persoane în comunitatea aceasta. Avem nevoie de un loc unde putem să facem activităţi diversificate şi de aceea ne trebuie acest skatepark„, a declarat Dan, unul dintre potestatari.

La rândul său, primarul Nicolae Robu a declarat, pentru Mediafax, că protestul tinerilor iubitori de sporturi extreme este încă o dovadă că Timişoara este un oraş viu.

Este încă o dovadă că Timişoara este un oraş viu, un oraş în care se trăieşte din plin şi în care se desfăşoară o diversitate de evenimente. Eu am participat de la ora 9 la o alergare împreună cu elevii de la Liceul Banatul în jurul Stadionului Dan Păltinişanu, apoi la o altă alergare de la 9.30 în cadrul acţiunii Timotion, cu plecare din faţa Parcului Rozelor. În continuare sunt foarte multe evenimente pe tot parcursul zilei, cele mai multe în cadrul Zilei Tineretului Timişorean şi altele în cadrul Festivalului Timfloralis. Şi iată, este loc şi pentru un protest„, a afirmat Robu.

El a adăugat că Primăria Timişoara a alocat bani pentru construcţia unui skatepark în timpul mandatului său, însă investiţia a eşuat din cauza greşelilor de proiectare, iar acum este blocată de litigii.

Citeşte şi Bicicliştii din Timişoara au PROTESTAT în centrul oraşului: „Să ne vadă cât suntem de răi”