Zeci de turişti, printre care şi români, BLOCAŢI de inundaţii într-o staţiune din Malaysia UPDATE

Zeci de turişti străini, printre care şi câţiva români, au fost blocaţi mai multe ore într-o staţiune dintr-un parc malaysian afectat de cele mai puternice inundaţii din ultimele patru decenii. Din fericire, turiştii au fost salvaţi de autorităţi.

24 dec. 2014, 06:56
Zeci de turişti, printre care şi români, BLOCAŢI de inundaţii într-o staţiune din Malaysia UPDATE

UPDATE: Cei patru români izolaţi în urma inundaţiilor din Malaysia au fost salvaţi, informează România TV. Ei au fost cazaţi într-o şcoală, împreună cu alţi 116 turişti străini. Turiştii urmează să fie transferaţi de acolo, cel mai probabil, cu elicopterul spre punctele de îmbarcare, în funcţie de destinaţia fiecăruia.

Aproximativ 84 de persoane, inclusiv străini din Canada, Marea Britanie, Australia şi România, şi zece membri ai personalului de la Mutiara Taman Negara Resort, pe coasta de est a statului Pahang, au rămas izolaţi din cauza inundaţiilor provocate de revărsarea râului Sungai Tembeling, a declarat un reprezentant al staţiunii, citat de Reuters.

Pompieri şi salvatorii locali au trimis ambarcaţiuni, căutând un loc în care un elicopter să aterizeze în siguranţă, scrie Mediafax care citează The Straits Times online.

Citeşte şi California, măturată de INUNDAŢII PUTERNICE: Trei morţi, iar o jumătate de milion de oameni, fără curent VIDEO

Parcul, o destinaţie turistico-ecologică populară care cuprinde 434.300 de hectare de pădure tropicală, este afectat de cele mai puternice inundaţii înregistrate din 1971. Inundaţii importante au afectat, de asemenea, coasta de est a ţării, potrivit agenţiei Bernama.

Locuitorii din regiune au fost avertizaţi să evite zona de coastă şi gurile de vărsare ale râurilor, în contextul în care valurile urmează să atingă cel mai înalt nivel în următoarele două nopţi.

Partea de est a Malaysiei este afectată frecvent de inundaţii, în perioada musonului de nord-est. În 2014 aproximativ 60.000 de persoane au fost evacuate din cauza inundaţiilor.

Citeşte şi Turişti străini, blocaţi pe Transalpina. AVERTISMENTUL salvamontiştilor