Zegrean, către jurnalişti: "Aveţi răbdare. O săptămână nu este o viaţă"

Publicat: Marţi, 14 August 2012 20:17 // Actualizat: Marţi, 14 August 2012 20:17 // Sursa: Mediafax

Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, a fost asaltat de jurnalişti, marţi seară, la ieşirea din sediu, afirmând că nu doreşte să facă declaraţii, pentru că acestea vor fi interpretate, iar el poate fi acuzat de antepronunţare.

Foto: RTV.NET

Zegrean a spus că nu vrea să facă declaraţii şi că există un comunicat al Curţii, după şedinţa de marţi, care este clar şi care poate fi citit pe site.

Un jurnalist i-a replicat lui Zegrean: "Dar avem nevoie de lămuriri", iar acesta a răspuns: "Nu, pentru că iar interpretaţi în toate felurile şi nu pot...".

O ziaristă i-a răspuns lui Zegrean că interpretările apar în urma faptului că el nu vorbeşte cu presa. "Scrie foarte clar acolo (în comunicat, n.r.). Doar o interpretare: scrie foarte clar acolo, hai!", a răspuns preşedintele CC.

Întrebat de ce a cerut Guvernului listele, în condiţiile în care Executivul a spus că nu el trebuie să dea aceste liste, Zegrean a răspuns: "Păi cine a organizat referendumul?".

Întrebat dacă spune, în concluzie, că Guvernul are aceste liste, Zegrean a răspuns: "Nu le are Guvernul, cum să le aibă? Le au instituţiile...".

Întrebat ce se va întâmpla dacă Guvernul va spune că nu are listele, Zegrean a răspuns: "Haideţi să vedem ce va fi atunci. Faceţi-mi, vă rog, loc să intru în maşină! (...) Uitaţi-vă pe site".

"De ce nu vorbiţi cu noi?", a întrebat un ziarist, la care Zegrean a răspuns, râzând: "Am vorbit!".

"Va fi bine, nu?", a întrebat alt ziarist, la care preşedintele CC a răspuns, tot râzând: "Ce? Eu ştiu la ce bine vă referiţi dumneavoastră? Nu ştiu la ce bine vă referiţi"

Întrebat dacă românii din străinătate vor fi incluşi în liste şi dacă CC va lua în calcul "ce face Guvernul acum", Zegrean a răspuns: "Nu mă puneţi să mă antepronunţ, pe urmă o să spuneţi că m-am antepronunţat, da? Deci, vă mulţumesc. Fiţi înţelegători şi aveţi răbdare: o săptămână nu este o viaţă".

După aceea, Zegrean s-a urcat în maşină şi a plecat.

Curtea Constituţională a solicitat Guvernului să comunice, până la 21 august, listele electorale permanente actualizate până la data de 10 iulie.

Curtea Constituţională a admis, marţi, solicitarea formulată de preşedintele suspendat, Traian Băsescu, de preschimbare a termenului şedinţei CC la care va fi decisă validarea sau invalidarea referendumului de demitere, pentru 21 august, motivând instabilitarea politică şi impactul asupra economiei.

Completarea la hotărârea Curţii Constituţionale (CC) din 2 august, prin care s-a precizat temeiul legal în baza căruia urma să fie stabilit numărul total al alegătorilor care trebuiau să-şi exprime opţiunea la referendum, a fost făcută cu acordul majorităţii judecătorilor CC, a mai anunţat Curtea.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Augustin Zegrean CCR CCR liste electorale preşedintele CCR
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
15 aug 19:43
Răspunde | Votează email 0 email
Domnule Zegrean nu Ziaristii sint acei ce vor sa afle rezultatul ci acei 7,5 Milioane de Votanti ce au votat cu "DA" la Referendum.Sinteti niste Judecatori Penibili care vor sa-si bata joc de intrega Tara si de acest Popor care mai in urma cu 20 ani au avut aceasi soarta ca si cu Basescu.
15 aug 07:56
Răspunde | Votează email 0 email
Pe site nu apare nimic. Domnul Zegrean este un minciunos. Este starea lui normala.
14 aug 22:50
Răspunde | Votează email 0 email
maria
Oribilele dragotescu si ruse doua basiste isterice si hahaite!
14 aug 21:18
...#800000;">RTV: Zegrean, către jurnalişti: “Aveţi răbdare. O săptămână nu este o viaţă”...
1
EUR
4.7790
RON
27 Jan
noapte -1 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H