Zegrean, despre schimbarea şefului Camerei Deputaţilor: Regulamentul spune că grupul care l-a propus îl poate revoca

Președintele Camerei Deputaților poate fi revocat de grupul parlamentar care l-a propus, potrivit regulamentului acestui for legislativ, spune Augustin Zegrean, preşedintele Curții Constituționale.

08 mai 2016, 11:46
Zegrean, despre schimbarea şefului Camerei Deputaţilor: Regulamentul spune că grupul care l-a propus îl poate revoca

Augustin Zegrean arată că nu există în regulamentul Camerei Deputaţilor o interdicție ca o formațiune să propună pentru această funcție un deputat din alt grup.

„Regulamentul spune că numai grupul care l-a propus îl poate revoca. Acesta este răspunsul. (…) Cum nu? Am zis eu nu?”, a spus șeful CCR într-o emisiune difuzată duminică la Digi 24, potrivit Agerpres.

Precizarea a venit ca urmare a unei întrebări legate de posibilitatea revocării actualului președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, care a fost dat afară din grupul care l-a numit.

Întrebat dacă Valeriu Zgonea mai poate fi revocat, deși nu mai este membru al grupului PSD, șeful CCR a precizat: „Da, (…) dacă spune regulamentul că grupul care l-a propus. Grupul care l-a propus putea să-l propună pe unul din alt grup, unul care nu era din grupul acela. Deci putea foarte bine un grup parlamentar, nimeni nu l-ar opri, să-l propună președinte pe un deputat care nu este din grupul lor. Nu este o interdicție”.

PSD a amânat deocamdată suspendarea din funcția de președinte al Camerei Deputaților a lui Valeriu Zgonea. După excluderea lui Zgonea din PSD, partidul a vrut să-l debarce şi de la şefia Camerei, însă acesta s-a opus, arătând că nu poate fi revocat din funcţie de un partid din care nu mai face parte, conform regulamentului Camerei Deputaţilor.

Citeşte şi: PSD plănuieşte amânarea debarcării lui Valeriu Zgonea de la şefia Camerei Deputaţilor