Zegrean, despre un verdict dat joi de CCR: Eu ştiu dacă o să reuşim sau n-o să reuşim?

Preşedintele Curţii Constituţionale a României (CCR), Augustin Zegrean, a declarat joi, înainte de începerea dezbaterilor privind referendumul, că s-a solicitat Institutului Naţional de Statistică (INS) să comunice dacă are date referitoare la numărul cetăţenilor cu drept de vot.  

RomaniaTV.net
02 aug. 2012, 08:12
Zegrean, despre un verdict dat joi de CCR: Eu ştiu dacă o să reuşim sau n-o să reuşim?
Am întrebat la INS dacă au date referitoare la numărul cetăţenilor cu drept de vot. CCR nu publică documentele din dosar, însă o să publicăm decizia„, a afirmat Zegrean, citat de Agerpres.  
În legătură cu răspunsul primit de la INS, preşedintele Curţii a precizat doar că o să se vadă în decizia pe care CCR o va da. 

Întrebat despre posibilitatea pronunţării joi a unei decizii privind validitatea referendumului, Zegrean a răspuns: „De aceea venim la lucru în fiecare zi, să dăm decizii. Eu ştiu dacă o să reuşim sau n-o să reuşim? Nu ştiu cât durează dezbaterile”. 

El a precizat că joi urmează să se discute contestaţiile depuse împotriva rezultatului referendumului şi nu există un termen legal până la care Camerele Parlamentului să se reunească pentru a lua act de decizia CCR.

Judecătorii CCR s-au reunit joi, de la ora 9.00, într-o nouă şedinţă pentru a decide daca referendumul de demitere a lui Traian Băsescu este valid sau nu. Cu o zi în urmă, magistraţii au amânat decizia, după ce au dezbătut mai bine de cinci ore şi au solicitat Ministerului de Interne şi Institutului Naţional de Statistică date despre populaţia cu drept de vot din România, pentru a putea soluţiona mai multe contestaţii.