Zelenski a fost în vizită pe front: „Noi brigăzi de puşcaşi marini vor fi adăugate celor existente”

Zelenski a menţionat, în mesajul transmis marţi seară, că a fost în regiunea Doneţk, pe linia frontului, în apropiere de Vuhledar şi Mariinka, felicitându-i pe puşcaşii marini de ziua lor.

24 mai 2023, 06:32
Zelenski a fost în vizită pe front: „Noi brigăzi de puşcaşi marini vor fi adăugate celor existente”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că misiunea principală a ţării sale şi scopul fiecărei comunicări internaţionale a sa este de a întări Ucraina, de a sprijini apărarea ţării. ”Fiecare vizită externă şi aproape fiecare negociere permite Ucrainei să devină mai puternică”, adaugă el.

Zelenski a menţionat, în mesajul transmis marţi seară, că a fost în regiunea Doneţk, pe linia frontului, în apropiere de Vuhledar şi Mariinka, felicitându-i pe puşcaşii marini de ziua lor.

El a adăugat că a oferit personal distincţii unor unităţi care apară această parte a frontului.
Două grupuri militare formate din ”sabotori” ruși au atacat mai multe sate în apropiere de Belgorod
”Azi, chiar pe linia frontului, a fost corect să anunţ crearea unui corp al puşcaşilor marini în Ucraina. Noi brigăzi de puşcaşi marini vor fi adăugate celor existente şi le vor asigura arme şi echipamente moderne”, a subliniat el.

 

 

Preşedintele Ucrainei a explicat că această vizită pe front a fost elementul final după numeroase întâlniri şi negocieri cu partenerii.

”Toată lumea ar trebui să înţeleagă asta: misiunea principală a ţării noastre şi scopul fiecărei comunicări internaţionale a noastră este de a întări Ucraina, de a sprijini apărarea noastră, de a creşte capacităţile războinicilor noştri şi ale ţării noastre, ca întreg. Fiecare vizită externă şi aproape fiecare negociere permite Ucrainei să devină mai puternică”, a punctat el.

Se dau lupte grele la Bahmut, Ucraina mai controlează doar o părticică din oraş. Zelenski, pe front la Doneţk

El a mulţumit şi altor trupe care apără Ucraina. ”Mulţumesc tuturor celor care dau putere Ucrainei! Puterea statului nostru acum, puterea apărării noastre acum este baza puterii ordinii internaţionale bazate pe reguli. Vom învinge împreună”, a conchis Zelenski.

Moscova susţine că a respins atacul transfrontalier de la Belgorod şi a ucis 70 de militanţi

Ministerul rus al Apărării a anunţat marţi că i-a respins pe luptătorii despre care spune că au lansat un atac transfrontalier din Ucraina în regiunea Belgorod şi susţine că a eliminat 70 de militanţi, iar pe restul i-a obligat să se retragă dincolo de graniţă, relatează The Guardian.

Peste 70 de „terorişti” ucraineni care au pătruns pe teritoriul regiunii Belgorod au fost eliminaţi de avioane, artilerie şi unităţi ruseşti în timpul unei operaţiuni antiteroriste, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării Igor Konaşenkov, potrivit TASS.

„În cursul operaţiunii antiteroriste, loviturile aeriene, focurile de artilerie şi acţiunile active ale unităţilor care acoperă frontiera de stat a Districtului Militar de Vest au blocat şi învins formaţiunile naţionaliste”, a declarat el.

Konaşenkov a precizat că naţionaliştii rămaşi au fost împinşi înapoi pe teritoriul Ucrainei, unde au continuat să fie atacaţi până când au fost complet eliminaţi. Peste 70 de terorişti ucraineni, cinci camionete şi patru vehicule blindate de luptă au fost distruse, a adăugat el.

The Guardian notează că nu este prea clar cine a ordonat atacul despre care vorbeşte Moscova. Rusia susţine că a fost efectuat de „militanţi ucraineni”, respingând informaţiile potrivit cărora aceştia s-ar fi autoidentificat ca fiind o miliţie anti-Kremlin de etnie rusă. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că există mulţi etnici ruşi în Ucraina, dar că acest lucru nu înseamnă că nu pot fi militanţi ucraineni. Pe de altă parte, Kievul a dezminţit orice legătură cu luptătorii partizani ruşi, spunând că aceştia acţionează independent şi nu sunt supuşi controlului militar ucrainean.