Zelenski a început să ţină discursuri şi la festivalurile de muzică: „Rusia ne-a furat pacea!”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski li s-a adresat video participanţilor la Festivalul Glastonbury, din Marea Britanie, cărora le-a cerut să răspândească adevărul despre invazia rusă și să facă presiuni asupra politicienilor pentru a ajuta la restabilirea păcii.

24 iun. 2022, 16:59
Zelenski a început să ţină discursuri şi la festivalurile de muzică: „Rusia ne-a furat pacea!”

„Salut, Glastonbury! Festivalul se reia anul acesta, după o pauză de doi ani, pandemia a pus în așteptare viețile milioanelor de oameni din întreaga lume, dar nu ne-a înfrânt. Și noi, cei din Ucraina, ne-am dori să ne trăim viața așa cum obișnuiam și ne bucurăm de libertate și de această vară minunată. Dar nu putem face asta pentru că s-a întâmplat cel mai groaznic lucru. Rusia ne-a furat pacea. Glestonbury este cea mai mare concentrare de libertate în aceste zile și vă rog să împărtășiți acest sentiment cu toți a căror libertate a fost atacată„, a spus Zelenski în clipul video adresat particianţilor la festival.

Cu cât ni se alătură mai mulți oameni în apărarea libertății și adevărului, cu atât războiul rusesc împotriva Ucrainei se va încheia mai repede”, a spus Zelenski, în limba engleză. „Dorim să oprim războiul înainte ca acesta să ruineze viețile oamenilor din alte țări din Europa, Africa, Asia, America Latină – toți sunt amenințați acum„, a adăugat el.

Citeşte şi Război în Ucraina. Victoria Rusiei este o chestiune de ore. Forţele lui Zelenski au primit ordine de retragere

Preşedintele Ucrainei şi-a încheiat discursul adresat participanţilor la festivalul de muzică spunând că timpul este neprețuit și că fiecare zi se măsoară în vieți umane. „Cu cât mai mulți oameni ni se alătură în apărarea libertății și adevărului, cu atât războiul Rusiei împotriva Ucrainei se va încheia mai repede. Demonstrați că libertatea învinge întotdeauna”, a concluzionat el.

Citeşte şi Volodimir Zelenski, mesaj în miez de noapte după votul pentru aderarea Ucrainei la UE: „Mulţumesc, domnule preşedinte Klaus!”