Zelenski a ordonat contraofensiva. Ucraina a bombardat graniţa cu Rusia

Punctul de control Tetkino de la frontiera din regiunea Kursk (Rusia) a fost bombardat marți de Ucraina. Nu au existat victime, a declarat guvernatorul Roman Starovoit, relatează Interfax.

17 mai 2022, 23:32

Război în Ucraina. „Astăzi, în jurul orei 20:30, în districtul Glușkovski din regiunea Kursk, au fost efectuate bombardamente din Ucraina. Potrivit datelor preliminare, nu au existat victime. Detaliile sunt clarificate”, a spus Starovoit în canalul său de pe Telegram.

Acesta este al doilea bombardament al regiunii Kursk de către Ucraina în cursul zilei de marți.

76 de explozii au avut loc marţi în regiunea Sumî din Ucraina, soldate cu cel puţin 5 răniţi, anunţă guvernatorul local
Anterior, s-a raportat că la aproximativ cinci dimineața, satul de frontieră Alekseevka a fost bombardat cu arme de calibru mare. Trei case particulare, un autoturism, precum și o clădire a școlii au fost avariate. Nu au fost victime.

Președintele Comitetului de anchetă al Rusiei, Alexander Bastrykin, le-a cerut anchetatorilor să consemneze faptul bombardării satului Alekseevka de către forțele armate ale Ucrainei.

Putin, primele declaraţii după ce s-a scris că a fost operat de cancer: „Avem dovada, Ucraina a dezvoltat arme biologice”
Șeful regiunii Kursk a anunțat introducerea unui nivel „galben” (ridicat) de pericol terorist în regiune începând cu 11 aprilie, în legătură cu posibile provocări din partea părții ucrainene. De atunci, acest regim a fost prelungit de mai multe ori. Cea mai recentă prelungire a devenit cunoscută săptămâna trecută – până pe 25 mai.

Război în Ucraina. Bombardamente și la Belgorod

Guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, a raportat bombardamente din partea ucraineană a unuia dintre satele de frontieră.

„Chiar acum, șeful districtului Grayvoronsky Gennady Bondarev a raportat bombardarea satului Bezymeno de către Ucraina. Există o victimă care are o rană de severitate ușoară”, a scris Gladkov, marți, pe canalul său de Telegram.

Ministrul Apărării din Ucraina: ‘Rusia se pregătește în mod activ pentru tranziția spre apărare’

Războiul din Ucraina se mută într-o fază prelungită, iar lucrările de fortificare efectuate de trupele ruse confirmă faptul că Federația Rusă se pregătește să meargă în defensivă, a declarat ministrul Apărării din Ucraina, Oleksiy Reznikov.

„Potrivit multor semne, Rusia se pregătește să desfășoare o operațiune militară pe termen lung. Războiul se mută într-o fază prelungită. Vedem cum în regiunea Herson, în regiunea Zaporoje, ocupanții ruși desfășoară în mod activ lucrări de inginerie și fortificație pentru a merge în defensivă, dacă este necesar”, a spus Oleksiy Reznikov, în timpul discursurilor sale adresate Consiliului Afaceri Externe al UE și Secretarului General al ONU, relatează ZN.ua.

Ministrul a spus că, de-a lungul frontierei Ucrainei cu Belarus, trupele din Belarus fac manevre active. Prin urmare, Ucraina este obligată să rezerve o parte din forțe în cazul în care Moscova presează Minskul și îl forțează să invadeze în mod deschis.

„Războiul distruge economia ucraineană. În fiecare zi crește nevoia de resurse pentru redresare. Prelungirea războiului implică riscul unei crize alimentare globale, precum și al unei alte crize a migrației. Având în vedere acest lucru, dorim să învingem inamicul și să ne eliberăm teritoriile cât mai curând posibil”, a subliniat ministrul Apărării.

El a spus că autoritățile încearcă să coordoneze eforturile tuturor partenerilor – UE, NATO, Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Australia, Japonia și alte țări – astfel încât să distribuie veniturile în trei etape: pe termen scurt, mediu și lung.

„Vedem clar că Rusia poate fi învinsă pe câmpul de luptă. Acest lucru va elibera lumea de tiranie, iar Europa de amenințarea constantă”, a conchis Reznikov.

Reamintim că secretarul britanic de externe Liz Truss a declarat că forțele armate ale Ucrainei au nevoie de arme ofensive de un nou model. Tras a menționat că țările NATO ar trebui să crească sprijinul militar pentru Ucraina.

 


loading...
Partenerii noștri