Zelenski a prezentat un plan de pace la summit-ul G20 din Bali: „Acum este momentul în care războiul distructiv al Rusiei trebuie şi poate fi oprit!”

Președintele Volodimir Zelenski a prezentat marți un plan de pace la summit-ul G20 din insula indoneziană Bali, pentru a pune capăt invaziei Rusiei asupra Ucrainei.

15 nov. 2022, 08:52
Zelenski a prezentat un plan de pace la summit-ul G20 din Bali: „Acum este momentul în care războiul distructiv al Rusiei trebuie şi poate fi oprit!”

Liderii lumii s-au întâlnit marți la summit-ul G20 din Indonezia. Președintele Volodimir Zelenski a prezentat un plan de pace pentru a pune capăt invaziei Rusiei asupra Ucrainei, potrivit Reuters.

Președintele Ucrainei a spus că acum este momentul să se oprească războiul Rusiei în țara sa.

„Sunt convins că acum este momentul în care războiul distructiv al Rusiei trebuie şi poate fi oprit. Aceasta va salva mii de vieţi”, a declarat el prin intermediul unui discurs video.

 

Ukraine should not be offered to conclude compromises with its conscience, sovereignty, territory and independence. We respect the rules and we are people of our word. Ukraine has always been a leader in peacekeeping efforts, and the world has witnessed it. And if Russia says that it supposedly wants to end this war, let it prove it with actions.

We will not allow Russia to wait it out, build up its forces, and then start a new series of terror and global destabilization. There will be no Minsks-3, which Russia would violate immediately after signing.

There is a Ukrainian formula of peace. Peace for Ukraine, Europe and the world. And there is a set of solutions that can be implemented to really guarantee peace.

Having participated in the G20 summit, I presented proposals for such solutions – specific and fair. Ukraine offers the leading states of the world to be co-creators of peace together with us.

So, here are the proposals of Ukraine:
1. Radiation and nuclear safety.
2. Food security.
3. Energy security.
4. Release of all prisoners and deported persons.
5. Implementation of the UN Charter and restoration of Ukraine’s territorial integrity and the world order.
6. Withdrawal of Russian troops and cessation of hostilities.
7. Restoration of justice.
8. Countering ecocide.
9. Preventing escalation.
10. Confirmation of the end of the war.
🇺🇦🇺🇦🇺🇦

Posted by Володимир Зеленський on Monday, 14 November 2022

 

Zelenski s-a adresat preşedintelui american Biden, dar şi liderul chinez Xi Jinping.

„Nu poate exista nicio scuză pentru şantajul nuclear”, a adăugat președintele ucrainenean care a mulţumit în mod special „G19” – şi excluzând Rusia – pentru că „a făcut acest lucru clar”.

Citiți și: Zelenski a vizitat Herson, orașul din sudul Ucrainei eliberat de sub ocupaţia forţelor ruse: „Suntem gata pentru pace!”

De asemenea, preşedintele francez Emmanuel Macron şi liderul chinez Xi Jinping şi-au dat mâna în timp ce începeau discuţiile în marja summitului G20, care se aşteaptă să exercite presiuni asupra Rusiei în legătură cu invazia sa în Ucraina şi să abordeze consecinţele globale ale războiului, transmite France24.

Trebuie „să ne unim forţele pentru a răspunde… la crize internaţionale precum războiul Rusiei în Ucraina”, i-a spus Macron lui Xi.

Cei doi s-au întâlnit la o zi după ce liderul chinez a purtat discuţii maraton cu preşedintele american Joe Biden și au promis să împiedice ca rivalitatea lor să se transforme într-un conflict deschis.

Preşedintele rus Vladimir Putin nu va participa la summitul G20 din Bali, în Indonezia. Anunțul a fost făcut joi de Ambasada Rusiei la Jakarta.

În schimb, ministrul de Externe al Rusiei va conduce delegaţia rusă la G20.

Serghei Lavrov a fost dus de urgenţă la spital, imediat ce a ajuns la Summitul G20 de la Bali. Informaţia a fost confirmată de Guvernatorul din Bali, care a declarat pentru Reuters că Serghei Lavrov a fost dus la spital pentru un „control”, dar „a revenit imediat” la hotel și este sănătos.

Summitul G20 are loc pentru prima dată după invazia Rusiei din februarie a Ucrainei, pe care Moscova a descris-o drept o „operațiune militară specială”.

Citiți și: Eveniment istoric: Joe Biden s-a întâlnit pentru prima oară cu Xi Jinping. Liderul chinez, mesaj de pace pentru președintele SUA (FOTO)