Zelenski anunţă noi negocieri cu Rusia, dar cere mobilizare: „Luptăm pentru viaţă şi libertate. Putin nu-şi trimite copiii la război”

Preşedintele Ucrainei anunţă că se lucrează în continuare cu privire la următoarele schimburi de prizonieri între Ucraina şi Rusia.

26 sept. 2022, 05:58
Zelenski anunţă noi negocieri cu Rusia, dar cere mobilizare: „Luptăm pentru viaţă şi libertate. Putin nu-şi trimite copiii la război”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski afirmă, în mesajul adresat poporului, duminică noaptea, că mobilizarea criminală este folosită de Rusia nu doar pentru a prelungi suferinţa oamenilor din Ucraina şi pentru a destabiliza şi mai mult lumea, ci şi pentru a extermina fizic oameni – reprezentanţi ai popoarelor indigene care trăiesc în teritoriile controlate până acum, temporar, de Federaţia Rusă. El mai spune că lupte acerbe au loc în multe secţiuni ale frontului de peste 2.000 de kilometri, în regiunea Doneţk, Harkov, Herson, precum şi regiunile Mykolaiv şi Zaporojie. .

Război total! Ursula von der Leyen ameninţă dreapta din Italia înainte de alegeri: „Dacă lucrurile merg într-o direcţie greşită, avem soluţii”. Răspunsul lui Salvini

Preşedintele Ucrainei anunţă că lupte acerbe au loc în multe secţiuni ale frontului cu o lungime totală de peste 2.000 de kilometri, în regiunea Doneţk, regiunea Harkov, Kherson, precum şi regiunile Mykolaiv şi Zaporizhia.

”Avem rezultate pozitive în mai multe direcţii. Şi indiferent ce se întâmplă săptămâna aceasta în Rusia, indiferent ce măsuri plănuieşte statul terorist – politice sau militare – sarcinile statului nostru, sarcinile Ucrainei, nu se pot schimba: luptăm pentru viaţă şi libertate pentru toţi ucrainenii”, spune liderul ucrainean.

Zelenski anunţă că săptămâna aceasta va avea loc un nou val al activităţii noastre diplomatice.

”Nevoile noastre, poziţiile noastre, punctul nostru de vedere cu privire la modul de a opri răul rusesc vor fi auzite peste tot în lume, absolut peste tot. De asemenea, vom pune un accent deosebit. Accent pe faptul că mobilizarea criminală este folosită de Rusia nu doar pentru a prelungi suferinţa oamenilor din Ucraina şi pentru a destabiliza şi mai mult lumea, ci şi pentru a extermina fizic oameni – reprezentanţi ai popoarelor indigene care trăiesc în teritoriile controlate până acum, temporar, de Federaţia Rusă”, mai spune el.

Volodimir Zelenski arată că ”situaţia din Crimeea ocupată este catastrofală, iar informaţiile despre poporul tătar din Crimeea sunt pe deplin confirmate.

”Acelaşi lucru se întâmplă pe teritoriul Rusiei însăşi. Aceasta este o politică imperială deliberată. Aceasta este o lovitură pentru popoarele din Daghestan şi din întregul Caucaz, de exemplu, pentru popoarele indigene din Siberia şi din alte teritorii.

Preşedintele Ucrainei a transmis în limba rusă, pentru „tovarăşii” ruşi:  ”Aceasta nu este un fel de colecţie de popoare din Rusia, nu insigne sau steaguri undeva pe hartă, nu. Acestea nu sunt ambalaje de bomboane – aceştia sunt oameni reali. Şi abia acum începeţi să o auziţi, dar încă nu peste tot. Vedem că oamenii, în special, în Daghestan, au început să lupte pentru viaţa lor. Vedem că au început să înţeleagă că este vorba de viaţa lor. De ce ar trebui ca soţii, fraţii, fiii lor să moară în acest război? Într-un război pe care îl doreşte un singur om. Într-un război împotriva poporului nostru, pe pământul nostru. El nu-şi trimite copiii la război. Luptaţi pentru a vă asigura că copiii voştri nu sunt trimişi să moară – toţi cei care pot fi luaţi de această mobilizare criminală a Rusiei. Pentru că dacă veniţi să luaţi vieţile copiilor noştri – vă spun în calitate de tată – nu vă vom lăsa să plecaţi în viaţă”.

Zelenski anunţă că o apărătoare a Azovstalului pe care au eliberat-o din captivitatea rusă, a născut o fiică: Se lucrează în continuare cu privire la următoarele schimburi, trebuie să ne eliberăm toţi oamenii noştri. Nu uităm de nimeni!

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski afirmă în mesajul către popor de duminică noaptea că Maryana Mamonova, medic de luptă, apărătoare a Azovstalului pe care au eliberat-o din captivitatea rusă, a născut o fiică şi anunţă că se lucrează în continuare cu privire la următoarele schimburi din prizonieri.

Exit poll alegeri Italia: Victorie clară a coaliţiei de dreapta a Giorgiei Meloni la alegerile legislative

Preşedintele Ucrainei anunţă şi o veste extraordinară, faptul că ”Maryana Mamonova, medic de luptă, apărătoare a Azovstalului pe care au eliberat-o din captivitatea rusă, a născut o fiică”. ”O felicit sincer din toată inima pe Maryana şi le doresc fetelor numai bine – pace şi victorie. Aceasta este încă o dovadă că viaţa triumfă întotdeauna asupra oricărui rău. Iar răul sub steagul rusesc nu face excepţie de la această regulă. Acum, toate structurile noastre de stat, care sunt necesare, lucrează din plin pentru a-i ajuta pe luptătorii noştri eliberaţi. Ajutor medical, social, juridic… Tratament, reabilitare, restabilirea documentelor, a cardurilor bancare, a locuinţelor etc”, spune liderul ucrainean.

Volodimir Zelenski anunţă că săptămâna aceasta, marţi, urmează să primească un plan clar pentru fiecare dintre cei eliberaţi – cum va fi restabilită viaţa lor normală.

”La fel ca şi procesul de eliberare a eroilor noştri din captivitate, acest proces de normalizare este gestionat de Andriy Yermak, şeful Oficiului. El este asistat, de asemenea, de Kyrylo Budanov, şeful Direcţiei principale de informaţii a Ministerului Afacerilor Interne, precum şi de ombudsmanul nostru, de Ministerul Afacerilor Interne, de Serviciul de Securitate etc. Aş dori să subliniez: se lucrează în continuare cu privire la următoarele schimburi. Indiferent cât de dificil ar fi, trebuie să ne eliberăm toţi oamenii noştri, toţi ucrainenii. Nu uităm de nimeni”, a spus el.

Zelenski afirmă că ”nu este uşor, necesită eforturile multor oameni şi este direct legat de situaţia de pe linia frontului”. ”Acţiunile noastre active includ, în special, creşterea numărului celor pe care îi putem schimba. Cu cât mai mulţi soldaţi ruşi sunt reţinuţi de forţele ucrainene, cu atât mai repede vom putea să ne eliberăm războinicii, eroii noştri din captivitatea rusă”, arată preşedintele Ucrainei.