Zelenski anunţă victoria Ucrainei în războiul cu Rusia: „Se vede mai clar sfârşitul războiului. Imperiul rus nu va mai veni pe pământul ucrainean vreodată”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că ”se vede mai clar” un sfârşit al acestui război cu o victorie a Ucrainei, într-un mesaj în care prezintă şi noile ajutoare militare primite din partea aliaţilor.

27 oct. 2023, 09:44
Zelenski anunţă victoria Ucrainei în războiul cu Rusia: „Se vede mai clar sfârşitul războiului. Imperiul rus nu va mai veni pe pământul ucrainean vreodată”

Zelenski a vorbit, în mesajul transmis joi seară, despre două noi pachete de sprijin pentru apărare. El a arătat că pachetul american include, între altele, rachete pentru apărarea anti-aeriană, rachete pentru sistemele HIMARS, muniţie, valoare totală ridicându-se la 150 de milioane de dolari.

”Le mulţumesc preşedintelui Biden, echipei sale, Congresului SUA şi tuturor americanilor care preţuiesc libertatea. Este foarte important ca duşmanii libertăţii să nu aibă iluzia că apărarea libertăţii nu poate face faţă unui maraton defensiv”, a adăugat el.

Pachetul danez are o valoare de peste 500 de milioane de dolari şi include vehicule blindate suplimentare, drone, muniţie pentru artilerie.

Preşedintele ucrainean s-a referit şi la pregătirea reuniunii privind Formula pentru Pace din Malta, menţionând că a discutat despre implementarea acesteia şi cu premierul Danemarcei, Mette Frederiksen.

Zelenski a adăugat că a participat la reuniunea Consiliului European şi că se pregătesc noi sancţiuni împotriva Rusiei, dar şi că, în aşteptarea deciziei politice a UE privind deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina, sunt făcuţi paşi pentru ca ţara să fie pregătită.

Citeşte şi: VIDEO Rusia testează, sub supravegherea lui Putin, noi rachete balistice. Kremlinul a votat retragerea din acordul de interzicere a testelor nucleare

”Astăzi, am semnat una dintre cele mai importante legi pe drumul de a începe negocierile – legea privind PEP, persoanele expuse politic. Această lege întăreşte monitorizarea financiară a vieţilor oficialilor-cheie ai statului şi membrilor Parlamentului. Adoptarea sa reprezintă un semnal clar despre cât de în serios ia Ucraina misiunea de a adera la Uniunea Europeană şi de a face munca instituţiilor sale publice cu adevărat transparentă”, a explicat el, potrivit News.ro.

Volodimir Zelenski a menţionat alte discuţii cu oficiali militari despre situaţia de linia frontului, spunând că ”se vede mai clar un sfârşit al acestui război cu o victorie a Ucrainei”.

”Desigur, trebuie să realizăm cu toţii că duşmanul nu este unul simplu şi nu va deveni mai simplu. Dar Ucraina trebuie să devină – şi va deveni – mai puternică. Aşa încât să marcăm pentru totdeauna în istorie că imperiul rus nu va mai veni pe pământul ucrainean vreodată”, a conchis el.

Citeşte şi: Cu cât scoate Rusia la licitaţie apartamentul confiscat al soţilor Zelenski din Ialta