Zelenski, anunţul aşteptat de toată lumea. Primul pas spre pacea cu Putin

Volodimir Zelenski confirmă schimbul a 144 de soldaţi cu Rusia. Cel mai în vârstă are 65 de ani, cel mai tânăr 19.

01 iul. 2022, 16:21
Zelenski, anunţul aşteptat de toată lumea. Primul pas spre pacea cu Putin

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a confirmat schimbul a 144 de soldaţi cu Rusia, subliniind că cel mai în vârstă are 65 de ani, iar cel mai tânăr are 19 ani.

„144 de războinici ucraineni au fost aduşi acasă din captivitatea rusă. 59 militari ai Gărzii Naţionale, 30 – din Marină; 28 – din armată, 17 grăniceri, 9 militari, 1 poliţist. Cel mai în vârstă dintre eliberaţi are 65 de ani, cel mai tânăr 19. În special, 95 de apărători ai Azovstal se întorc acasă. Sunt recunoscător Serviciului de Informaţii pentru Apărare a Ucrainei şi tuturor celor care au lucrat pentru acest rezultat. Vom face totul pentru a aduce acasă fiecare bărbat şi femeie ucraineană”, a spus preşedintele ucrainean.

Volodimir Zelenski se bazează pe România. Președintele Ucrainei a făcut un anunț important, de ultimă oră, despre țara noastră
Kievul şi Moscova au efectuat mai multe schimburi de prizonieri de la începutul invaziei ruse a pe 24 februarie.

Cel mai recent anunţat oficial înainte de aceste două schimburi a avut loc la începutul lunii mai şi a implicat 41 de ucraineni. Cele două ţări au schimbat, de asemenea, cadavrele soldaţilor ucişi la mijlocul lunii iunie, ceea ce a permis Ucrainei să recupereze rămăşiţele a 64 de apărători ai oţelăriei Azovstal din Mariupol.

Peskov: ”Mesajul lui Zelenski, predat de președintele indonezian pentru Putin nu a fost în formă scrisă”

„Nu vorbim despre un mesaj scris. Acesta este singurul lucru pe care vi-l pot spune”, a răspuns purtătorul de cuvânt al Kremlinului la o întrebare TASS despre mesajul trimis.

Cu o zi înainte, Putin și Widodo au purtat discuții la Kremlin, după care președintele Indoneziei a anunțat că a transmis mesajul lui Zelenski președintelui Federației Ruse.

Zelenski anunţă că Putin a tras cu 2800 de rachete de croazieră: Statul rus a devenit cea mai mare organizaţie teroristă din lume
El și-a exprimat, de asemenea, disponibilitatea de a „stabili un dialog între cei doi lideri”. Înainte de a vizita Moscova, Widodo a vizitat Kievul, unde s-a întâlnit cu președintele Ucrainei.

În același timp, secretarul de presă al lui Zelenski, Serhi Nikiforov, a notat anterior că liderul ucrainean face apel public în discursurile sale dacă dorește să transmită un mesaj cuiva.