Zelenski, apel către toţi ucrainenii: „Vă reamintesc că suntem în război!” VIDEO

Zelenski cere explicații din cauză că bărbaților obligați să efectueze serviciul militar li s-ar fi impus restricții de călătorie inclusiv în interiorul teritoriului.

06 iul. 2022, 08:18
Zelenski, apel către toţi ucrainenii: „Vă reamintesc că suntem în război!” VIDEO

Preşedintele Volodimir Zelenski a mustrat marţi conducerea militară după critici dure din partea populaţiei la adresa cerinţelor ce vizează recrutarea în armată în urma celor mai recente anunţuri ale ministerului apărării de la Kiev, transmite dpa.

Zelenski cere lămuriri cu privire la procedura de obținere a oricăror permise pentru cei obligați la serviciul militar, recruți și rezerviști, după ce Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a declarat pe 5 iulie că aceștia pot părăsi locul de reședință doar dacă obțin permisiunea de la biroul local de înregistrare și înrolare militară, relatează Ukrainska Pravda și Kyiv Independent.

„Bătălia pentru două oraşe din Ucraina va decide soarta războiului şi cine îl va câştiga”. Un important ofiţer israelian ne arată unde e cheia

„Dragi cetățeni – recrutați și cei obligați la serviciul militar! Vă reamintesc că suntem în război. Statul dumneavoastră are nevoie de voi! Toți cei care încă nu sunt în registrul militar sau nu au fost reintegrați ar trebui să o facă. Aceia dintre voi care intenționează să călătorească în afara districtelor și regiunilor dumneavoastră ar trebui să obțină permisiunea centrului teritorial de recrutare”, a spus generalul Valeri Zalujnîi, comandantul Forțelor Armate ale Ucrainei.

 

El a publicat documente care ar reglementa procedura de acordare a autorizației. Ulterior, Zelenski a spus în timpul unui discurs ca „roagă” Statul Major să nu mai ia astfel de decizii fără el în viitor.

Ramzan Kadîrov este din nou ridiculizat online. Liderul cecen a jucat într-o scenetă jenantă în care simulează capitularea Ucrainei VIDEO
„Am instruit ministrul apărării, șeful Statului Major General și comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei să-mi raporteze mâine toate detaliile privind decizia de aprobare a procedurii de obținere a oricăror autorizații pentru cei răspunzători de serviciul militar, recruți și rezerviști… Rog Statul Major să nu ia astfel de decizii fără mine pe viitor”.

Anterior, comandantul-şef al armatei Valeri Zalujnîi şi Statul Major comunicaseră că ucrainenii care au vârsta de încorporare au nevoie de permisiune pentru a părăsi locul în care au fost înregistraţi ca rezidenţi. Ordinul are la bază o lege din anul 1992 privind mobilizarea. Astfel, bărbaţii cu vârste între 18 şi 60 de ani au nevoie de permisiunea comisariatului lor militar local pentru a putea părăsi districtul unde sunt înregistraţi.

După critici pe reţelele de socializare, s-a adăugat că această cerinţă este necesară doar pentru părăsirea districtului guvernamental.

Începând din octombrie, femeile din anumite categorii ocupaţionale vor fi, de asemenea, supuse serviciului militar. Numeroşi ucraineni nu locuiesc la adresa unde sunt înregistraţi în acte. În urma invaziei ruse, zeci de mii de bărbaţi care au vârsta de încorporare au fugit în zone mai sigure din vestul Ucrainei.


loading...