„Bătălia pentru două oraşe din Ucraina va decide soarta războiului şi cine îl va câştiga”. Un important ofiţer israelian ne arată unde e cheia

Bătăliile pentru Herson și Melitopol vor fi decisive în războiul Rusiei împotriva Ucrainei, susţine un reputat expert militar, ofițer al Forțelor de Apărare ale Israelului, Yigal Levin.

05 iul. 2022, 21:12
„Bătălia pentru două oraşe din Ucraina va decide soarta războiului şi cine îl va câştiga”. Un important ofiţer israelian ne arată unde e cheia

Yigal Levin nu este de acord cu afirmațiile conform cărora așa-zisa bătălie pentru Donbas va fi decisivă în război. „Principalele bătălii se vor dezvolta în sud, desigur, pentru Herson și Melitopol. Aceasta este cheia viitorului în acest război din Ucraina. De asta depinde câți ani va continua, cine va câştiga și așa mai departe”, asigură ofiţerul israelian.

Despre actualele lupte, care au loc în Donbas, ofiţerul israelian a spus, pentru Radio NV: „Au loc mari bătălii, dar acestea nu sunt bătăliile care determină viitorul întregului război ruso-ucrainean. Herson, Melitopol sunt orașe cheie. Și în general, sudul este o zonă sensibilă. Pentru că sudul reprezintă atât o amenințare pentru Crimeea, cât și o îngustare a frontului. Ucraina va putea demonstra că își poate lua înapoi teritoriile, inclusiv orașele”.

Citeşte şi Oraşul Slaviansk, sub asediul ruşilor. Bombardamente masive, o piaţă a fost distrusă complet VIDEO

Anterior, expertul militar Oleg Jdanov spusese că în momentul de faţă Ucraina nu este încă pregătită să elibereze Hersonul  de sub invadatorii ruși, chiar dacă Forțele Armate se află la doar 17 km distanță de acest oraş. „Trebuie să obținem echipament, să formăm rezervele necesare, apoi vom fi pregătiți pentru eliberarea lui„, a explicat el.

Citeşte şi O judecătoare şi mama ei, ucise de bombardamentele ruşilor. Noua linie a frontului s-a mutat la Slaviansk