Zelenski cere o întâlnire cu Putin faţă în faţă: „Dacă există o singură şansă, ar trebui să vorbim”

Zelenski a precizat că doreşte să se întâlnească cu preşedintele Putin deoarece "un singur om decide totul" în Rusia.

30 apr. 2022, 07:55
Zelenski cere o întâlnire cu Putin faţă în faţă: „Dacă există o singură şansă, ar trebui să vorbim”

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, consideră că este risc mare ca discuţiile de pace cu Rusia să se încheie, din cauza atrocităţilor comise de soldaţii ruşi, transmite Interfax, potrivit Reuters. Zelenski a precizat, însă, că esteîn continuare dispus să se întâlnească cu Vladimir Putin.

Zelenski a declarat presei poloneze că este încă pregătit să vorbească cu Vladimir Putin, în ciuda atrocităţilor ruseşti de la Bucea, Mariupol şi din alte locuri, transmite BBC.

Război în Ucraina, ziua 66. Zelenski: „Rusia ne-a blocat şi porturile”. Apel către ucraineni şi Occident
Zelenski a precizat că doreşte să se întâlnească cu preşedintele Putin deoarece „un singur om decide totul” în Rusia.

El a continuat spunând că este alături de poporul său „din inimă şi din suflet”, dar „dacă există o singură şansă, ar trebui să vorbim”.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat, vineri, că există un risc mare ca discuţiile de pace cu Moscova să se încheie, din cauza a ceea ce a numit ”atrocităţi ale trupelor ruse”.

Război în Ucraina: Rusia oferă civili la schimb cu prizonieri militari
„Oamenii (ucrainenii) vor să-i omoare. Când există o astfel de atitudine, este greu să vorbim despre orice”, a declarat preşedintele ucrainean.

Moscova speră în continuare să negocieze o soluţie ”paşnică” cu Ucraina, în timp ce-şi continuă ofensiva în ţara vecină, a afirmat marţi, preşedintele rus Vladimir Putin.

Negociatorii ruşi şi ucraineni au realizat ”progrese serioase” în negocierile de la Istanbul, în Turcia, luna trecută, a declarat el marţi, la Kremlin, unde l-a primit pe secretarul general al ONU Antonio Guterres.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că este recunoscător Statelor Unite, preşedintelui Joe Biden şi Congresului pentru „echivalentul celebrului program Împrumut şi Închiriere”, despre care a afirmat că „a ajutat mult în lupta împotriva naziştilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial”. „Sunt sigur că acum programul va ajuta Ucraina şi întreaga lume liberă să îi învingă pe urmaşii ideologici ai naziştilor”, a adăugat el.

Zelenski a spus că, în Donbas, ruşii fac totul pentru a transforma zona într-una nelocuită. „Dacă invadatorii ruşi reuşesc să îşi realizeze planurile, cel puţin parţial, vor avea destulă artilerie şi aeronave pentru a distruge întregul Donbas. Aşa cum au distrus Mariupolul. Oraşul, care era unul dintre cele mai dezvoltate în regiune, este doar un lagăr de concentrare în mijlocul unor ruine. Şi ordinul ocupanţilor din acea parte din Mariupol pe care din păcate încă o controlează diferă nesemnificativ de ceea ce au făcut naziştii în teritoriile ocupate din Europa de Est”, a arătat el.