Zelenski cere prelungirea legii marţiale şi a mobilizării generale în Ucraina

Ministerul ucrainean al Apărării a anunţat săptămâna trecută că vrea să înarmeze un milion de persoane, în contextul pregătirilor pentru o nouă etapă, "de lungă durată", a războiului cu Rusia.

18 mai 2022, 22:45
Zelenski cere prelungirea legii marţiale şi a mobilizării generale în Ucraina

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a propus miercuri seară prelungirea încă 90 de zile a legii marţiale şi a mobilizării generale, în contextul continuării invaziei militare ruse, informează BBC News.

Legea marţială a fost decretată în Ucraina pe 24 februarie, în momentul începerii invaziei militare ruse. Perioada iniţială de 30 de zile a fost extinsă de două ori până acum.

Război în Ucraina. Înfrângerea grea pentru Putin. Cum au căzut soldaţii ruşi în ambuscadă
Preşedintele Volodimir Zelenski vrea prelungirea legii marţiale şi a mobilizării generale cu 90 de zile, începând din 25 mai. Decretele în acest sens au fost trimise miercuri seară Parlamentului de la Kiev.

Ministerul ucrainean al Apărării a anunţat săptămâna trecută că vrea să înarmeze un milion de persoane, în contextul pregătirilor pentru o nouă etapă, „de lungă durată”, a războiului cu Rusia

Aproximativ 1.288 de cadavre ale civililor au fost găsite în regiunea Kiev de la începutul invaziei ruse, declară un oficial ucrainean

Aproximativ 1.288 de cadavre ale civililor au fost găsite în regiunea Kiev de la începutul invaziei ruse în Ucraina, în luna februarie a declarat un şef al Poliţiei, relatează BBC.

Un fost director de „servicii” din Israel sfătuieşte Rusia să ducă Marea Britanie „în Evul Mediu în 10 minute” şi explică şi cum

”În prezent, avem 1.288 de cadavre ale oamenilor care au fost ucişi. Subliniez, este vorba despre civili”, spune Andrii Niebitov, şeful Poliţiei Regiunii Kiev, citat de agenţia de presă Interfax-Ucraina.

”Majoritatea dintre ei au fost împuşcaţi cu arme automate”, adaugă Niebitov, subliniind că autorităţile ucrainene continuă să găsească noi morminte ale civililor ucişi în regiune.