Zelenski cere un răspuns internaţional mai puternic la „teroarea nucleară” a Rusiei

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut un răspuns internaţional mai puternic la „teroarea nucleară” a Rusiei, după ce a anunţat un nou bombardament la centrala nucleară Zaporojie.

07 aug. 2022, 16:58
Zelenski cere un răspuns internaţional mai puternic la „teroarea nucleară” a Rusiei
Zelenski cere un răspuns internaţional mai puternic la "teroarea nucleară" a Rusiei

Zelenski cere un răspuns internaţional mai puternic la „teroarea nucleară” a Rusiei. În timpul unei convorbiri telefonice cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, Zelenski a cerut să fie impuse sancţiuni industriei nucleare ruseşti şi combustibilului nuclear.

Reactor al centralei nuleare de la Zaporojie, oprit după atacuri cu bombe. Ruşii şi ucrainenii se acuză reciproc. Reacţia lui Zelenski

„Am discutat cu Charles Michel, i-am povestit despre situaţia de pe câmpul de luptă, în special la centrala Zaporojie. Teroarea nucleară rusă necesită un răspuns mai puternic din partea comunităţii internaţionale – sancţiuni asupra industriei nucleare ruseşti şi a combustibilului nuclear”, a scris Volodimir Zelenski pe Twitter.

Kim Jong-un, liderul Coreei de Nord, vrea să trimită 100.000 de soldați în Ucraina, în sprijinul Rusiei: „Sunt foarte motivați!”

Compania nucleară de stat a Ucrainei a declarat mai devreme că un muncitor a fost rănit când forţele ruse au bombardat sâmbătă seara centrala nucleară Zaporizhzhia.