Zelenski i-a depăşit pe Elon Musk, Biden şi Boris Johnson. Time l-a declarat cel mai influent om al anului

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a devenit cel mai influent om al anului, potrivit cititorilor revistei Time. Pe locul doi s-a situat CEO-ul Tesla și SpaceX, Elon Musk, iar pe locul trei - prim-ministrul Regatului Unit, Boris Johnson.

20 mai 2022, 10:52
Zelenski i-a depăşit pe Elon Musk, Biden şi Boris Johnson. Time l-a declarat cel mai influent om al anului

Cu peste 3,3 milioane de voturi exprimate, Zelenski a ocupat primul loc în topul preferinşelor cititorilor, cu 5% din voturi. Când forțele ruse au început o invazie pe scară largă a Ucrainei, în luna februarie, Zelenski, un comediant fără experiență politică înainte de a fi ales președinte al Ucrainei în 2019, a fost împins intempestiv pe scena mondială și a făcut apel neîncetat la liderii mondiali, pentru a sprijini Ucraina.

Pe locul doi s-a clasat CEO-ul Tesla și SpaceX, Elon Musk, cu 3,5% din voturi. Chiar în decembrie anul trecut, Musk a fost desemnat Personalitatea Anului 2021 de către TIME. Cea mai bogată persoană din lume, Musk a continuat să facă valuri şi anul acesta, când Twitter a acceptat oferta sa de 44 de miliarde de dolari de a cumpăra platforma de socializare.

Citeşte şi Război în Ucraina, ziua 85. „În Donbas e iadul!”. Zelenski spune că scopul ruşilor este de a ucide cât mai mulţi ucraineni cu putinţă

Prim-ministrul Marii Britanii Boris Johnson s-a clasat pe locul al treilea, cu 3,4% din voturi. La începutul anului, Johnson s-a confruntat cu reacții adverse și a fost amendat de poliție când a apărut zvonul că a încălcat regulile de lockdown din pandemie, participând la o petrecere în biroul său din Downing Street, în iunie 2020. Johnson și-a cerut scuze în aprilie, dar s-a justificat spunând că nu a încălcat cu bună știință regulile.

La distanţă mică de Johnson, cu 3,2% din voturi, s-au situat lucrătorii din domeniul sănătății, pentru lupta continuă împotriva COVID-19, iar președintele american Joe Biden a ajuns pe locul cinci, cu 3,1% din voturi.

Citeşte şi Zelenski a deschis Festivalul de la Cannes: „Avem nevoie de un nou Chaplin”