Zelenski îi destituie pe toţi şefii regionali însărcinaţi cu recrutarea militară

Preşedintele Ucrainei face acest anunţ în urma unei anchete anticorupţie. Populaţia este reticentă la valul de încorporări.

11 aug. 2023, 19:59
Zelenski îi destituie pe toţi şefii regionali însărcinaţi cu recrutarea militară

Zelenski îi destituie pe toţi şefii regionali însărcinaţi cu recrutarea militară, cu scopul de a destructura un sistem de corupţie care le permite recruţilor să scape de armată

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski anunţă vineri destituirea tuturor şefilor regionali însărcinaţi cu recrutarea militară, cu scopul de a destructura un sistem de corupţie care le permite recruţilor să scape de armată, relatează AFP.

Război în Ucraina. Contraofensiva lui Zelenski dincolo de graniţă, atac surpriză la Belgorod
”Îmbogăţire ilegală, legalizarea fondurilor obţinute ilegal, profituri ilicite, transport ilegal de cealaltă parte a frontierei a recruţilor. Soluţioa noastră: îi destituim pe toţi comisarii militari”, anunţă într-o postare pe Telegram şeful statului ucrainean.

Volodimir Zelenski face acest anunţ în urma unei anchete anticorupţie.

 

Rusia a doborât o dronă ucraineană la periferia Moscovei

Armata rusă a anunţat, vineri, doborârea unei drone ucrainene la periferia vestică a oraşului Moscova, cel mai recent dintr-o serie de atacuri pe care Administraţia Rusiei le-a numit semne ale „disperării” Kievului.
„Drona a fost neutralizată prin mijloace militare electronice şi s-a prăbuşit într-o zonă forestieră situată la periferia vestică a Moscovei”, a comunicat Ministerul rus al Apărării, citat de cotidianul Le Figaro.

Autorităţile ruse au anunţat că drona ucraineană viza un obiectiv din Moscova, fără a oferi detalii. Potrivit unor martori, resturile dronei au căzut în apropierea unui centru medical.

POLITICO anunţă că Ucraina a declarat apele din jurul porturilor ruseşti de la Marea Neagră drept „zonă cu risc de război” „până la noi ordine”

Grupuri ucrainene încearcă în mod constant să atace cu drone obiective de pe teritoriul Rusiei, în special din Moscova. De obicei, dronele sunt doborâte, iar în alte cazuri provoacă daune materiale minore. Nu au fost raportate victime.

Administraţia Vladimir Putin a catalogat recent drept semne ale „disperării” tentativele Ucrainei de a comite acte de tip „terorist” asupra Moscovei.