Zelenski: „În Donbas, ocupanţii fac tot posibilul pentru a elimina orice viaţă”

Două autobuze trimise pentru a salva civili dintr-un oraş ucrainean au dispărut, anunţă presa online de la Kiev.

30 apr. 2022, 16:36
Zelenski: „În Donbas, ocupanţii fac tot posibilul pentru a elimina orice viaţă”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, susţine că forţele ruseşti încearcă să elimine viaţa din Donbas, estul ţării, relatează DPA.

„În Donbas, ocupanţii fac tot posibilul pentru a elimina orice viaţă din acest teritoriu. Bombardamentele brutale constante, atacurile ruseşti constante asupra infrastructurii şi cartierelor rezidenţiale sunt dovada faptului că Rusia vrea ca acest teritoriu să fie pustiu”, a afirmat Zelenski într-un mesaj video transmis la primele ore ale dimineţii de sâmbătă.

Scenariu apocaliptic! Putin ar vrea atacarea Europei cu rachete nucleare. Propagandiştii Kremlinului ameninţă că nu vor exista supravieţuitori
În contextul în care bombardamentele Moscovei continuă, el şi-a exprimat de asemenea gratitudinea pentru sprijinul oferit de SUA, preşedintele american Joe Biden şi Congres pentru „un echivalent al celebrului program Lend-Lease, care va fi extrem de util în lupta împotriva Rusiei, împotriva invadatorilor ruşi”.

Programul de accelerare a ajutorului pentru Ucraina va contribui „la învingerea succesorilor ideologici ai naziştilor, care au început un război împotriva pământului nostru”, a spus Zelenski în mesajul său video transmis pe reţeaua Telegram.

Două autobuze trimise pentru a salva civili dintr-un oraş ucrainean au dispărut

Două autobuze trimise pentru a salva civili dintr-un oraş ucrainean atacat intens de forţele armate ruse au fost date dispărute, informează bbc.com.

Un oficial militar din Popasna, din regiunea Donbas, a spus că asupra unuia dintre autobuzele conduse de voluntari s-a tras. Mikola Hanatov a precizat că nu sunt veşti despre al doilea autobuz, vehicul folosit în mod normal pentru transportul elevilor şi la volanul căruia se afla un profesor de istorie.

Citeşte şi: Bilanţul negru al războiului din Ucraina: peste 200 de copii ucişi

Glina Kroşka, voluntar în zonă, a explicat că trei autobuze au fost trimise vineri la Popasna pentru a-i evacua pe civili.

Două dintre autobuze nu s-au mai întors însă în oraşul Bahmut. „Suntem foarte îngrijoraţi. Autobuzele nu s-au întors şi nu am primit nicio veste de ieri. Nu putem să mergem noi înşine la Popasna până la clarificarea situaţiei”, a spus Galina Hroşka.